کندر چیست و چه فوایدی برای بدن به همراه دارد؟
کندر یکی از گیاهان دارویی بسیار مفید و پرخاصیت است که در طب سنتی برای موارد مختلفی استفاده میشود. کندر در واقع صمغ درخت بومی است که در مناطق گرمسیری زمین رشد میکند. گیاهی خاردار به ارتفاع تقریبا دو متر که از تنه آن این صمغ پرخاصیت برداشت میشود.
شیرابهای که از درخت خارج میشود در مجاورت هوا سفت شده و برای کاربردهای مختلفی استفاده میشود. بسیاری از افراد از کندر و خاصیتهای آن آگاه هستند، اما همواره با این سوال روبرو میشوند که کندر را چگونه بخوریم؟ در ادامه به این سوال که کندر چیست، پاسخ می دهیم و با خواص این صمغ بسیار مفید و همچنین طریقه خوردن کندر آشنا میشویم.
کندر چیست؟
کندر (boswellia) دارای رنگی زرد و شفاف است و با طعم تلخ و گس خود، عطر بسیار خوبی داشته و در موارد مختلفی نیز کاربرد دارد. این صمغ در گذشته به عنوان دارویی برای روح و جسم استفاده شده است و امروزه نیز میتوان به شکلهای مختلف پودر یا روغن از آن استفاده نمود.
از خواص کندر برای بدن میتوان به ترمیم زخم، از بین بردن لکه و چروک، جوانسازی پوست، جلوگیری از ریزش مو، ترمیم ناخنها، رفع شوره سر و … اشاره نمود. همچنین برای کاهش استرس بسیار مفید است. برای برطرف کردن سردردهای مزمن میتوان از روغن کندر برای ماساژ شقیقه استفاده نمود. به این صورت حسی سرشار از آرامش برای فرد ایجاد میشود. با مصرف کندر میتوان به تقویت سیستم ایمنی بدن نیز کمک کرد.
طرز مصرف کندر چگونه است؟
مصرف کندر به روشهای مختلفی امکان پذیر است. شما میتوانید از این داروی مفید به صورت پودر یا روغن استفاده کنید. طرز مصرف کندر خوراکی به این صورت است که، آن را با کمی عسل مخلوط کرده و میل نمایید. این کار به دلیل طعم تلخ و گس کندر است که با کمک عسل میتواند قابل خوردن باشد. میتوانید مقداری از آن را پودر کرده و به همراه شکر نیز میل کنید.
استفاده از آن به صورت روغن نیز به سادگی انجام میشود.روغنهای خوراکی کندر را میتوانید همراه با غذا یا سالاد میل کنید. روغن کندر را میتوانید بر روی پوست بدن خود ماساژ دهید تا تأثیرات فوق العاده آن را در بدن مشاهده کنید.
توجه داشته باشید قبل از مصرف کندر به هر طریقی، اگر داروی خاصی مصرف میکنید، برای جلوگیری از تداخل حتما با پزشک خود مشورت کنید. در واقع نباید به صورت طولانی مدت از هیچ داروی گیاهی استفاده کنید، زیرا ممکن است تأثیرات مخربی بر بدن به جای بگذارد. انجام آزمایش خون نیز پس از مدتی استفاده از کندر یا هر داروی گیاهی دیگری میتواند شما را از تأثیر آن بر بدن آگاه کند.
مهمترین فواید کندر کدامند؟
کندر خوراکی و غیر خوراکی هر کدام برای موارد مختلفی کاربرد دارند. کندر میتواند در رفع مشکلات و بیماریهای مختلف و همچنین بهبود وضعیتهای خاصی در بدن کمک کند. مهمترین خواص کندور در ادامه ذکر شدهاند.
تقویت حافظه
یکی از مهمترین خواص کندر، بهبود حافظه است. مصرف کندر میتواند از بروز بیماریهایی مانند آلزایمر، پارکینسون، مشکلات اعصاب و فراموشیهای کوتاه مدت جلوگیری کند. افرادی که در سنین بالا بوده و در معرض ابتلا به این بیماریها قرار دارند میتوانند از کندر استفاده کنند. همچنین با تقویت سیستم عصبی از ابتلا به بیماریهای مرتبط در این زمینه جلوگیری میشود.
بهبود علائم آرتروز
از دیگر فواید کندر، تأثیر آن در بهبود علائم آرتروز است. کندر دارای خاصیت ضدالتهابی است و از این طریق میتواند به بهبود علائم آرتریت کمک کند. انی ماده نه تنها درد را کاهش داده و باعث آرامش فرد میشود، بلکه میتواند مستقیما التهاب را نیز هدف قرار داده و از ترشح مواد التهاب زا جلوگیری کند. کندر تأثیر زیادی در بهبود تورم، درد و مشکلات حرکتی مرتبط با آرتروز دارد.
سلامت دهان و دندان
یکی از خواص مهم کندر، خاصیت ضدباکتریایی است. این خاصیت میتواند در سلامت دهان و دندان تأثیر زیادی داشته باشد و باکتریهایی که در تشکیل حفره در دندان موثرند را از بین ببرد. با جویدن کندر میتواند از ابتلا به بیماریها و عفونتهای لثه و دندان در امان باشید. همچنین باعث بهبود زخمهای مختلف ایجاد شده در دهان میشود.
کندر داروی ضد پیری
کندر به عنوان یکی از آنتی اکسیدانهای بسیار قوی شناخته میشود که میتواند با رادیکالهای آزاد مبارزه کند. از این رو به عنوان مادهای موثر در جلوگیری از پیری زودرس است. رادیکالهای آزاد میتوانند به DNA فرد آسیب رسانده و باعث بروز مشکلاتی در سلامتی و ایچاد پیری شوند. آنتی اکسیدان همچنین میتواند به کاهش سرعت این رادیکالها و آسیبهای آن کمک کند.
بهبود آسم
از دیگر خواص کندر میتوان به بهبود علائم آسم و برونشیت اشاره کرد. افرادی که از این صمغ استفاده میکنند، با خس خس سینه کمتری روبرو شده، تنگی نفس تجربه نمیکنند و همچنین کمتر دچار حملات آسم میشوند. با کمک کندر میتوان تنفس راحتتری را تجربه نمود.
مبارزه با سرطان
با توجه به تحقیقاتی که پیرامون خواص کندر انجام شده، از فواید کندر این است که میتواند در مبارزه با بیماریهای سرطان مفید باشد. انواع مختلفی از تومورهای مغزی، سرطان پستان، سرطان پروستات، سرطان پانکراس، سرطان روده بزرگ و … ازجمله سرطانهایی هستند که با کمک کندر میتوان به بهبود و درمان آنها کمک کرد.
بهبود عملکرد روده
روده یکی از مهمترین بخشهای بدن است و در صورتی که با مشکل مواجه شود میتواند باعث بروز انواع مختلف بیماری در بدن فرد شود. انواع مختلفی از مشکلات روده مانند هضم غذا، اختلالات گوارشی و … به کمک کندر بهبود مییابند. در درمان اسهال مزمن نیز میتوان از کندر استفاده کرده و تأثیر فوق العاده آن را مشاهده نمود.
روغن کندر؛ مرطوب کننده پوست
یکی از مهمترین فواید روغن کندر، تأثیر آن در سلامت پوست است. روغن کندر میتواند به عنوان لوسیون یا مرطوب کننده استفاده شده و از خشکی پوست جلوگیری کند. از دیگر خواص روغن کندر این است که میتواند برای بهبود قرمزی پوست نیز استفاده شود و با باعث داشتن پوستی متعادل و یکدست شود.
طرز تهیه دمنوش کندر خوراکی
کندر را چگونه بخوریم؟ برای مصرف کندر خوراکی میتوان از آن دمنوش تهیه کرده و میل کنید. برای تهیه این دمنوش مقداری کندر خوراکی را به خوبی بکوبید تا پودری صاف به دست آید. به اندازه یک قاشق مربا خوری از آن را درون آب جوش به خوبی حل کنید. پس از 7 تا 8 دقیقه دمنوش کندر شما آماده است که میتوانید با عسل یا شکر میل کنید.
از دمنوش کندر برای موارد مختلفی مانند درمان تنگی نفس، سرماخوردگی، درگیری ریه به بیماری کرونا، بهبود علائم کرونا و … استفاده میشود. همچنین افراد با مزاج بلغمی که دارای چاقی شکمی هستند نیز میتوانند از این دمنوش پرخاصیت استفاده کنند.
حرف آخر
استفاده از گیاهان دارویی از زمانهای گذشته در میان مردم کشورهای مختلف رایج بوده است. این گیاهان هرکدام در منقطهای خاص به دست آمده و در درمان بیماریها و بهبود شرایط مختلفی در بدن کاربرد دارند. کندر صمغی بسیار مفید و پرخاصیت است که از درخت خاصی به دست میآید. این صمغ پس از خارج شده از درخت خشک شده و به صورت قطعههای کوچک در بازار به فروش میرسد. در این مقاله به طور مفصل درباره نحوه مصرف و خواص آن صحبت شد. شما تا به حال از کندر استفاده کردهاید؟ تجربیات خود در ارتباط با کندر را در بخش نظرات ثبت کنید.
- فهرست مطالب
- کندر چیست؟
- طرز مصرف کندر چگونه است؟
- مهمترین فواید کندر کدامند؟
- طرز تهیه دمنوش کندر خوراکی
- حرف آخر