image logo 1111

آشنایی با خواص عناب

نوشته مرجان هاشمی
6 دقیقه مطالعه
به روز شده در 20شهریور1403
comment icon0
xfacebookcopy
آشنایی با خواص عناب

دنیای شگفت انگیز اطراف ما سرشار از خوراکی‌های جذاب و خوشمزه است که فواید زیادی نیز برای سلامتی به همراه دارند. عناب یکی از میوه‌هایی است که کمتر کسی با آن آشنا بوده و یا در صورت آشنایی از آن استفاده می‌کند. خواص عناب برای بدن بسیار زیاد است و مصرف آن مخصوصا به صورت تازه بسیار توصیه شده است.

عناب چیست؟

عناب (jujuba) درختچه‌ای است که گاهی اوقات ارتفاع آن تا 10 متر نیز می‌رسد. میوه این درخت شکل و شمایلی شبیه به زیتون دارد و دارای خواص دارویی بسیار زیادی است. این میوه در ابتدای رشد سبز رنگ است و پس از رسیدن کامل به رنگ قرمز در می‌آید. شکل ظاهری آن چروک مانند است و به آن خرمای قرمز یا خرمای چینی نیز گفته می‌شود.

ازجمله خواص عناب تازه می‌توان به تأثیر آن در آرامش و برطرف کردن بدخلقی اشاره کرد. در گذشته در طب سنتی چین و کره از این گیاه به عنوان داروی کاهش اضطراب استفاده می‌شد. البته خواص این گیاه تنها برای کاهش اضطراب و برخلقی نیست و خواص بی نظیری برای سلامت بدن زنان و مردان دارد.

 

مهم‌ترین خواص عناب

عناب برای چی خوبه؟ عناب خاصیت‌های بسیار زیادی دارد و دارای مقادیر زیادی ویتامین K، پروتئین، ویتامین C و … است. از این رو برای موارد مختلفی نیز کاربرد دارد. در ادامه به چندین نمونه از مهم‌ترین خاصیت‌های این گیاه اشاره شده است.

 

خاصیت عناب برای کبد

یکی از بهترین و مهم‌ترین خواص عناب، تأثیر آن بر سلامت کبد است. این گیاه باعث تنظیم آنزیم‌های کبد شده و به کاهش آنزیم‌هایی که نشانگر آسیب هستند، از کبد در مقابل بیماری‌های زیادی مراقبت می‌کند. یکی از روش‌های جلوگیری از ایجاد کبد چرب و درمان آن مصرف عناب است. نکته‌ای که درباره مصرف عناب وجود دارد این است که آنزیم‌های کبدی در خون را کاهش می‌دهد. به همین دلیل زمانی که قصد دارید آزمایش آنزیم کبد انجام بدهید، باید مصرف عناب را قطع کنید.

 

 

خواص عناب برای کلیه

این میوه دارای لعاب زیادی بوده که باعث افزایش مصرف آب می‌شود. به همین دلیل فرد با نوشیدن مقدار زیادی آب به درمان بیماری‌های کلیه و رفع سنگ کلیه کمک می‌کند. توصیه می‌شود افرادی که دارای سنگ کلیه هستند، حتما از عناب در رژیم غذایی خود استفاده کنند.

 

برطرف کردن عفونت زنان

خانم‌ها در سنین مختلف در معرض عفونت‌ها و مشکلات عفونتی خفیف تا شدید در واژن هستند. عناب خاصیت پاک کنندگی بالایی دارد و به درمان این عفونت‌ها کمک می‌کند. این عفونت‌ها تنها با مصرف زیاد آب و همچنین دفع ادرار زیاد برطرف می‌شوند و عناب می‌تواند به مصرف آب زیاد کمک کند. البته در صورت تشدید این عفونت‌ها بهتر است با پزشک مشورت کنید.

 

کاهش خطر ابتلا به سرطان

فنولیک یکی از مواد موجود در عصاره عناب است که می‌تواند خاصیت آنتی اکسیدانی بدن را افزایش دهد. این آنزیم‌ها می‌توانند با سرعت بیشتری برای از بین بردن سلول‌های سرطانی کار می‌کنند. در واقع با از بین بردن رادیکال‌های آزاد خطر ابتلا به طرسان را کاهش می‌دهند. با توجه به تحقیقاتی که انجام شده خواص اناب در این زمینه مخصوصا برای کاهش گسترش سلول‌های سرطانی بدخیم در پستان مفید است.

 

خواص عناب

 

فواید عناب در بهبود سلامت قلب

عناب میزان زیادی پتاسیم و سدیم دارد. پتاسیم به شل شدن رگ‌های خونی کمک می‌کند و باعث تنظیم سطح فشار خون می‌شود. علاوه بر ان به عنوان عاملی ضد آتروژن عمل می‌کند. از دیگر خواص عناب برای قلب، جلوگیری از گرفتگی عروق و رسوب چربی در رگ‌هاست. نوجوانانی که با اضافه وزن همراه بوده و در خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی هستند، می‌توانند با مصرف عناب از خطر این بیماری‌ها در امان باشند.

 

خواص عناب خشك برای زنان

زنان در طول زندگی خود ممکن است با بیماری‌های مختلفی روبرو شوند. بیماری‌های رحم و گردن رحم، مشکلات تخمدان‌ها، سرطان، افزایش قطر آندومتر و سندروم پلی کیستیک ازجمله موارد رایج هستند. این موارد می‌توانند چرخه طبیعی بدن را بهم ریخته و مهم‌ترین علت نازایی باشند. عناب برای رحم و تخمدان زنان بسیار مفید است و با تقویت آن‌ها می تواند به باروری کمک کرده و از مشکلات، سرطان‌ها و موارد مختلفی مانند نازایی جلوگیری کند. خانم‌هایی که با این مشکلات یا قاعدگی نامنظم روبرو هستند، حتما از عناب استفاده کنند.

 

کمک به سلامت دستگاه گوارش

عناب باعث سلامتی و بهبود شرایط دستگا گوارش می‌شود. این میوه تمام ناحیه گوارشی شما را بهبود داده و برای سلامت کلی بدن مفید است. با توجه به تحقیقات انجام شده عصاره میوه عناب از زخم معده جلوگیری می‌کند. البته همچنان تحقیقات در این زمینه ادامه دارد تا با خواص و تأثیرات شگفت انگیز بیشتری از عناب آشنا شویم.

 

آشنایی با خواص عناب

 

تقویت ایمنی بدن

عناب دارای حجم زیادی ویتامین A و C است. این ویتامین‌ها آنتی اکسیدان‌های قوی به شمار می‌روند و برای مبارزه با رادیکال‌های آزاد بسیار مفید هستند. این رادیکال‌ها می‌توانند سیستم ایمنی بدن را با مشکل روبرو کنند و خطر ابتلا به بیماری‌های مختلفی مانند سرطان، بیماری‌های قلبی و … را افزایش دهند. خاصیت ضد حساسیت و جلوگیری از حساسیت مفرط نیز در این میوه وجود دارد.

 

کاهش استرس و اضطراب

شاید بتوان گفت یکی از دلایل استفاده زیاد از عناب، خاصیت ضد افسردگی و اضطراب آن است. این میوه خاصیت آرام بخشی داشته و برای ذهن و بدن بسیار مفید است. با مصرف کم از آن از اضطراب دوری کرده و با مصرف بیشتر می‌توانید آرامشی را تجربه کنید. خوردن یک مشت عناب در شرایطی که استرس بالایی دارد می‌تواند بسیار کمک کننده باشد.

 

فواید عناب برای بهبود استخوان‌ها

افرادی که دارای استخوان‌های ظریف یا شکننده هستند و همچنین افراد در سن بالا می‌توانند از عناب استفاده کنند. عناب مواد معدنی زیادی داشته که می‌تواند به سلامت استخوان کمک کند. علاوه بر آن سرشار از کلسیم و فسفر است که برای استخوان‌ها بسیار مفید هستند. به اسن صورت می‌تواند به بهبود استحکام استخوان‌ها در سنین مختلف کمک کند.

 

جلوگیری از آسیب‌های مغزی

زمانی که فرد به سن بالا می‌رسد، سلول‌های مغز او دچار تحلیل می‌شوند و این موضوع ممکن است باعث ایجاد بیماری‌ها و اختلالات عصبی شود. یکی از مهم‌ترین خواص عناب، آرام شدن ذهن است. عناب در درمان بیماری‌های عصبی بسیار مفید و تأثیرگذار است و به بهوبد عملکرد آستروسیت‌ها کمک می‌کند. آستروسیت‌ها مسئول حفاظت از نورون‌های مغز هستند.

 

سخن آخر

خواص عناب بسیار زیاد هستند و افراد می‌توانند در سنین مختلف از آن استفاده کنند. نکته‌ای که در این زمینه باید توجه داشته باشید، توجه به عوارض عناب است.

با تمام خواصی که برای این میوه برشمردیم، ممکن است دارای عوارضی نیز باشد که البته با مصرف بی رویه آن تشدید می‌شوند. به عنوان مثال عناب دارای حجم زیادی ویتامین k است و افرادی که غلظت خون بالا دارند نباید از آن استفاده کنند. در کل زیاده روی در مصرف هر چیزی اشتباه است.

4.8/5 - (19 امتیاز)
xfacebookcopy
back to top icon
بازگشت به بالا
دیدگاهتان را بنویسید(نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.)
نام
ایمیل
نظرات
اولین نظر را بنویسید
  • فهرست مطالب
  • عناب چیست؟
  • مهم‌ترین خواص عناب
  • سخن آخر