image logo 1111
مجله سلامتی چنگال
دانستنی های تغذیه
علت میل به شیرینی چیست؟ 10 راهکار کاهش هوس شیرینی

علت میل به شیرینی چیست؟ 10 راهکار کاهش هوس شیرینی

نوشته فاطمه استدلال
16 دقیقه مطالعه
به روز شده در 27اسفند1402
comment icon0
xfacebookcopy
علت میل به شیرینی چیست؟ 10 راهکار کاهش هوس شیرینی

میل به شیرینی یکی از طبیعی‌ترین میل‌های انسان است. این میل ریشه‌های عمیقی در نیازهای فیزیکی و روانیِ ما دارد، و تلاش برای سرکوبِ کامل آن اصلا توصیه نمی‌شود. با این حال، اگر هوس شیرینی مدام خودی نشان دهد و منجر به مصرف بیش از حد مواد قندی شود، مشکلی وجود دارد.

 در ادامه ضمن بررسی علت میل به شیرینی در شرایط مختلف، روش‌های ساده و البته خوشمزه برای کاهش این هوس را هم معرفی می‌کنیم.

علت میل به شیرینی چیست؟

مجموعه‌ای از دلاسل فیزیولوژیک و روانی می‌تواند این میل را در شما ایجاد کنند، که در ادامه بررسی‌شان کرده‌ایم:

 

نیروی عادت

یکی از شایع‌‎ترین دلایل میل به شیرینی، شکل‌گیری عادت (Habit Formation) است. همه ها ترجیح می‌دهیم که مقصر اصلی کمبود یک ماده خاص یا بهم ریختن هورمون‌هایمان باشد؛ اما گاهی‌اوقات محیط، آیین‌ها و عادات ما بیشتر از هرچیز دیگری با این هوس و حتی هوس‌های دیگر ارتباط دارند.

مثلا شاید از دوران کودکی عادت کرده باشید همیشه پس از غذا دسر بخورید؛ یا خوردن چای و یک چیز شیرین عصرانه همیشگی‌تان باشد و … . شکل‌گیری عادت نقش مهمی در میل ما به غذا دارد. چیزهایی که می‌خورید به مرور می‌توانند به یک الگوی رفتاری تبدیل شوند، چون احساس رضایت و پاداش را فعال می‌کنند.

 

پاسخ‌های احساسی

یکی از دلایل قدرت هوس شیرینی این است که قند می‌تواند روی خلق و خوی ما تاثیر بگذارد. در کوتاه‌مدت، قند روی انتقال‌دهنده‌های عصبی «احساس خوب» بدن، یعنی سروتونین (Serotonin) و دوپامین (Dopamine) تاثیر می‌گذارد که انرژی ما را افزایش می‌دهد و اخلاق‌مان را بهتر می‌کند.

تجربه این بهبودهای فوری باعث می‌شود رابطه مثبتی با مصرف قند برقرار کنیم. در نتیجه، ممکن است هنگام بروز احساسات خاص مانند استرس، اضطراب، غم و یا افسردگی، از آن به عنوان نوعی مسکن استفاده کنیم.

علاوه بر این، مصرف شیرینی معمولا با خاطراتی مانند تعطیلات، مهمانی‌ها و جمع‌های خانوادگی همراه است که احساس عشق، شادی و امنیت را القا می‌کند. این ارتباط مثبت میل به شیرینی را هنگام بروز احساسات بیشتر می‌کند، چون می‌تواند باعث حواس‌پرتی یا آرامش شود.

 

علت هوس شیرینی

 

کم‌خوری

به اندازه کافی غذا نخوردن هم می‌تواند علت هوس شیرینی باشد. مصرف کالری کافی برای تامین انرژی روزانه و مواد مغذی مورد نیاز بدن (برای عملکرد بهینه‌اش) ضروری‌ست. کم‌خوری یا محدود کردن بیش از حد کالری باعث می‌شود که بدن دنبال انرژی باشد و نیازهای خود را به شکل هوس نشان دهد.

درست است که کمبود کالری برای کاهش وزن ضروری‎ست، اما میزان کسریِ کالری روزانه تاثیر زیادی روی چنین هوس‌هایی دارد. اگر قصد کاهش وزن دارید، کسری کالری‌تان باید متوسط ​​و پایدار باشد. در حالت ایده‌آل کسری کالری نباید بیشتر از 10-20 درصد باشد.

کسریِ بیش از حد (25 درصد یا بیشتر) به احتمال زیاد باعث گرسنگی‌های شدید و میل به شیرینی می‌شود.

 

مصرف پایین پروتئین

پروتئین سیرکننده‌ترین ماده مغذی است، و نقش مهمی در تنظیم انسولین و قند خون ما دارد. نقش مهم پروتئین در جدول غذای دیابتی ها هم به همین خاطر است.

همان‌طور که تحقیقات مختلف همواره نشان داده‌اند، رژیم غذایی کم‌پروتئین می‌تواند قند خون را مختل کند و روی هورمون‌های گرسنگی ما، لپتین (Leptin) و گرلین (Ghrelin) تاثیر بگذارد و هوس شیرینی را تحریک کنند.

مصرف وعده‌های متعادل تشکیل شده از پروتئین کافی، کربوهیدرات‌های پیچیده و چربی‌های سالم به افزایش احساس سیری، رعایت رژیم و کنترل هوس‌های غذایی کمک زیادی می‌کند.

همان‌طور که در ادامه خواهیم گفت، کمبود برخی ریزمغذی‌ها (مانند منیزیم) هم می‌تواند علت میل به شیرینی باشد؛ اما مصرف نامتعادل درشت مغذی‌ها معمولا تاثیر بیشتری روی این موضوع دارد.

 

مصرف پایین فیبر

مشابه پروتئین، فیبر هم نقش مهمی در تنظیم قند خون دارد. وجود فیبر در غذاهای پرکربوهیدرات به کاهش سرعت جذب قند در جریان خون، و در نتیجه جلوگیری از افزایش قند خون کمک می‌کند.

در واقع احتمال اینکه کربوهیدرات‌های تصفیه‌شده‌ی کم‌فیبر یا بدون فیبر، مانند کیک‌ها، نان‌های شیرین و برخی غلات صبحانه منجر به سقوط قند خون و میل به چیزهای شیرین شوند، بسیار بیشتر است.

مصرف کربوهیدرات‌هایی که فیبر بالایی دارند، مانند میوه‌ها، سبزیجات و غلات کامل، تاثیر شگفت‌انگیزی روی گلوکز خون دارد و نوسان‌های شدید قند خون را کاهش می‌دهد.

 

نوسان در هورمون‌ها

مشابه هورمون‌های گرسنگی، هورمون‌های استرس و هورمون‌های جنسی هم می‌توانند علت هوس شیرینی باشند. تأثیر بگذارند. علاوه بر انسولین، لپتین و گرلین، تغییر در هورمون‌های کورتیزول (Cortisol)، استروژن (Estrogen) و پروژسترون (Progesterone) هم از دلایل میل به قند هستند.

وقتی دچار استرس می‌شوید، بدن کورتیزول ترشح می‌کند. کورتیزول هم تولید گرلین را تحریک می‌کند که اشتها را افزایش می‌دهد.

همچنین، پژوهش‌ها نشان داده‌اند که تغییرات در سطح استروژن و پروژسترون در طول چرخه قاعدگی (به دلیل تاثیر بر متابولیسم گلوکز و حساسیت به انسولین) باعث میل به شیرینی و غذاهای پرکربوهیدرات قبل از قاعدگی می‌شود.

طی دو هفته منتهی به قاعدگی متابولیسم هم اندکی افزایش می‌یابد، به ویژه متابولیسم استراحت (RMR). این موضوع هم باعث تقاضا برای کالریِ بیشتر و هوس‌های غذایی در خانم‌ها می‌شود.

 

میل به شیرینی نشانه چیست

 

کمبود خواب

کمبود خواب یک استرس جدی برای بدن است و می‌تواند علت میل به شیرینی باشد.

کم‌خوابی یا خواب بی‌کیفیت باعث افزایش هورمون تحریک گرسنگی (گرلین)، کاهش هورمون سرکوب‌کننده اشتها (لپتین) و کاهش حساسیت به انسولین می‌شود. همه اینها در نهایت باعث تمایل ما به غذاهای شیرین می‌شود.

در واقع مدت‌هاست که ثابت شده کمبود خواب باعث می‌شود افراد هوس کنند غذاهای پرکالری بخورند. ناگفته نماند که خواب باکیفیت در کاهش وزن هم نقش مهمی دارد.

 

ضعف سلامت روده

این مورد به مطالعه بیشتری نیاز دارد، اما پژوهش‌های اولیه نشان‌دهنده وجود ارتباط بین ترکیب میکروبیوتای روده و هوس‌های غذایی است.

میکروبیوتای روده شامل تمام میکروارگانیسم‌های موجود در دستگاه گوارش انسان است (باکتری‌ها، ویروس‌ها، قارچ‌ها و غیره)، و تحقیقات اولیه نشان می‌دهد که فقدان باکتری‌های خاص ممکن است با بروز میل به شیرینی مرتبط باشد.

علاوه بر این، برخی از باکتری‌های روده با مقاومت به انسولین و حساسیت به انسولین مرتبط هستند که محرک‌های اصلی میل به قند هستند.

 

کمبود مواد معدنی

کمبود آهن انرژی شما را تحلیل می‌برد و باعث می‌شود احساس خستگی و ضعف کنید. در نتیجه تمایل دارید یک چیز شیرین بخورید، چون بدن می‌خواهد به سرعت انرژی خود را افزایش دهد.

کمبود کلسیم، روی، کروم و منیزیم هم می‌تواند به شکل هوس شیرینی بروز کند. این مواد معدنی در انجام صدها فرآیند در بدن شما نقش دارند، از متابولیسم کربوهیدرات گرفته تا تولید و تنظیم هورمون‌ها و آنزیم‌هایی که نحوه تفکر، حرکت و احساس شما را کنترل می کنند.

بدون مصرف، جذب و ذخیره کافی این مواد معدنی ممکن است واکنش‌های غیرعادی نسبت به فکر، تصویر و بوی غذاهای شیرین داشته باشید!

 

مصرف بیش از حد شیرین‌کننده مصنوعی

شیرین‌کننده‌های مصنوعی مانند آسپارتام، سوکرالوز و استویا برای ایجاد شیرینی بدون کالریِ شکر تولید شدند، و می‌توانند کم‌کالری یا بدون کالری باشند. این مواد فوق‌العاده محبوب‌اند، چون به اجازه می‌دهند برخی غذاهای شیرینِ محبوب‌مان را به شکلی رژیمی مصرف کنیم.

اما تحقیقات نشان می‌دهد که مصرف منظم شیرین‌کننده‌های مصنوعی می‌تواند با تعادل باکتری‌های روده را بهم بزند، تاثیر اعتیادآور داشته باشد و باعث شود رضایت کمتری از خوردن غذا کسب کنیم. هرکدام از این موارد هم می‌تواند علت هوس شیرینی باشد.

مصرف بیش از حد این شیرین‌کننده‌ها با پرخوری و افزایش وزن ناخواسته هم مرتبط هستند.

 

صبحانه نامتعادل

بر اساس پژوهش‌های جدید، نخوردن صبحانه می‌تواند میل به خوردن چیزهای شیرین طول روز را تشدید کند، و احتمال افزایش وزن و پرخوری را بالا ببرد.

خوردن یک صبحانه متعادل شامل پروتئین، کربوهیدرات، چربی‌های سالم و فیبر باعث افزایش سطح دوپامین در مغز می‌شود. همان‌طور که گفتیم، سطوح دوپامین در کنترل تکانه‌های میل به شیرینی‌جات و پرخوری بسیار مهم است. دوپامین مثل سیگنالی‌ست که به بدن می‌گوید اشتها برطرف شده و مصرف غذا را تنظیم می‌کند.

مصرف یک صبحانه کامل، به ویژه صبحانه‌ای غنی از پروتئین، می‌تواند به تثبیت سطح قند خون و کاهش میل به غذاهای شیرین در اواخر روز کمک کند.

 

ایا میل به شیرینی نشانه دیابت است

 

مصرف بیش از حد نشاسته

اگر بیش از حد نشاسته مصرف کرده باشید، آنهم بدون چربیِ سالم و پروتئین کافی، احتمال دارد که علت هوس شیرینی شما همین باشد.

وقتی یک وعده غذایی سنگین و نشاسته‌ای می‌خورید، مثلا یک بشقاب بزرگ پاستا، باید خودتان را برای میل شدید به شیرینی آماده کنید. پاستاهای بدون فیبر، پروتئین و کمی چربی سالم مانند یک بشقاب بزرگ قند هستند که منجر به افزایش قند خون و بعدا سقوط آن (و در نتیجه میل به شیرینی) می‌شود.

کالری موجود در چنین وعده‌ای به سرعت جذب می‌شود، و نمی‌گذارد که برای مدت زیادی احساس سیری داشته باشید.

 

نمک زیاد و غذاهای شور

وقتی غذاهای آماده و بسیار فرآوری شده را میل می‌کنید، سدیم زیادی وارد بدن‌تان می‌شود. هرچند که غذاهای خانگی هم می‌توانند نمک زیادی داشته باشند. در هرحالت نتیجه یکسان است: هرچه غذا شورتر باشد، ولع‌تان برای شیرینی بیشتر می‌شود.

گفته می‌شود که در این حالت، مغز میل شما به چیزهای شیرین را افزایش می‌دهد تا به نوعی نمک دریافت‌شده را با قند متعادل کند.

 

مصرف برخی داروها

یکسری داروها می‌توانند اشتها را تحریک کنند یا باعث مشکلات قند خون شوند، از جمله داروهایی که برای درمان افسردگی و اختلال دوقطبی تجویز می‌شوند. برخی دیگر داروهای تجویزی و بدون نسخه هم می‌توانند روی اشتهای شما تاثیر بگذارند.

اگر علت هوس شیرینی را بین موارد بالا پیدا نمی‌کنید اما داروی خاصی را مصرف می‌کنید، با پزشک‌تان در اینباره صحبت کنید. شاید بتوانید دوز آن را تنظیم کنید یا دارو را تغییر دهید.


 

روش کاهش میل به خوردن شیرینی

وقتی دلایل میل‌تان به غذاهایی شیرین را شناسایی کردید، با رعایت چندنکته ساده می‌توانید آن را کنترل کنید:

 

غذاهای کامل را در اولویت قرار دهید

غذاهای کامل (Whole Foods) مغذی‌ترین و سالم‌ترین غذاهایی هستند که در دسترس ما قرار دارند. هرچند که غذاهای فرآوری‌شده هم می‌توانند و باید در یک رژیم غذایی سالم گنجانده شوند، غذاهای کامل طبیعتا سیر‌کننده‌تر هستند و قند کمتری دارند.

با مصرف غذاهای کاملِ گیاهی و حیوانی همچنین می‌توانید پروتئین و فیبر رژیم‌تان را افزایش دهید، که شاید ساده‌ترین روش کاهش میل به خوردن شیرینی باشد.

 

وعده‌های غذایی متعادل بخورید

سعی کنید صبحانه، نهار و شام‌تان حتما شامل پروتئین، کربوهیدرات پیچیده، فیبر و چربی سالم باشد. به این ترتیب هم پروتئین و فیبر کافی را برای متعادل کردن قند خون دریافت می‌کنید، هم کالری لازم را به بدن‌تان می‌رسانید تا دچار هوسِ ناشی از کم‌خوری نشوید.

 

روش کاهش میل به خوردن شیرینی

 

خوردن شهودی را تمرین کنید

با توجه به اینکه عادات و احساسات نقش مهمی در بروز هوس‌های غذایی دارند، خوردن شهودی (Intuitive Eating) می‌تواند یک روش عالی برای کاهش مصرف شیرینی جات باشد.

این روش به شما کمک می‌کند عادت‌های ناسالم را از بین ببرید، محرک‌های احساسیِ میل به غذاهای شیرین یا فرآوری‌شده را پیدا کنید، و الگوها و مکانیسم‌های مقابله‌ای جدیدی را ایجاد کنید.

برای مثال، مقیاس گرسنگی-سیری (از 0 تا 10) یکی از ابزارهای این سبک از تغذیه است که کمک می‌کند نشانه‌های گرسنگی و سیری‌تان را بهتر بشناسید، و انتخاب‌های آگاهانه‌تری داشته باشید.

 

فعالیت بدنی داشته باشید

شاید نامربوط به نظر برسد، اما ورزش منظم هم روشی موثر برای کاهش میل به قند است. آنطور که تحقیقات نشان می‌دهند، فعالیت بدنی با حساس‌تر کردن بدن به انسولین، سطح گلوکز خون را تا 24 ساعت یا بیشتر پس از تمرین کاهش می‌دهد.

تمرین مقاومتی، ایروبیک یا پیاده‌روی سریع، حتی در حد 30 دقیقه در روز، برای سلامتی بسیار مفید است.

 

به کیفیت خواب‌تان توجه کنید

هرشب 7 تا 8 ساعت بخوابید. نکات بهداشت خواب را هم اجرا کنید تا خوابی باکیفیت داشته باشید، از جمله هرشب رفتن به رختخواب در یک زمان مشخص، حذف وسایل الکترونیکی از اتاق خواب، تاریک و خنک بودن اتاق و … .

خواب باکیفیت هورمون‌های گرسنگی و سطح قند را متعادل می‌کند، و به مدیریت هوس‌ها و کاهش مصرف شیرینی جات کمک می‌کند.

 

به میزان کافی قند مصرف کنید

مصرف بیش از حد قند قطعا برای سلامتی مضر است، اما بدن به این ماده احتیاج دارد. مصرف قندهای تصفیه‌شده و افزوده بی‌خطر است، اگر در دوزهای کوچک و به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی متعادل مصرف شود.

به جای اینکه سعی کنید قند تصفیه‌شده را به طور کامل از رژیم‌تان حذف کنید، هر از گاهی از آن لذت ببرید. فقط مطمئن شوید که میزان مصرف‌تان از مقدار نیاز بدن و سبک زندگی سالم پیروی می‌کند؛ این روش کاهش میل به خوردن شیرینی بسیار اصولی‌تر و پایدارتر است.

 

غذاهای تخمیرشده بخورید

غذاهای تخمیرشده مانند ماست، کلم ترش و کیمچی حاوی باکتری‌های مفیدی هستند که میکروبیوم روده را بهبود می‌دهد. مصرف منظم این غذاها (به مقدار مناسب) به تامین باکتری‌های مورد نیاز بدن برای سلامت روده به شدت کمک می‌کند.

 

کاهش مصرف شیرینی جات با غذاهای تحمیرشده

 

آب کافی بنوشید

گاهی اوقات علت اصلی احساس گرسنگی و هوس‌های غذایی، کمبود آب بدن است. پس اگر یک راه حل ساده برای مهار هوس‌تان می‌خواهید، نوشیدن آب کافی شروع خوبی‌ست. به گفته منابع معتبر، آقایان باید حدود 3.7 لیتر و خانم‌ها حدود 2.7 لیتر آب در روز بنوشند.

اگر آب معدنی بنوشید، املاح ضروری مانند کلسیم، روی، کروم و منیزیم هم به بدن‌تان می‌رسند، که گفتیم به کنترل و کاهش مصرف شیرینی جات کمک می‌کنند.

 

وعده‌های غذایی را حذف نکنید

حذف کردن وعده‌های غذایی انواع هوس‌ها را تشدید می‌کند، چون باعث می‌شود که بدن وارد حالت بقا (Survival Mode) شود. مصرف منظم وعده‌های غذایی، به ویژه وعده‌های کوچک‌تر و بیشتر، به شما کمک می‌کند تا احساس سیری و رضایت بیشتری داشته باشید.

 

با خودتان مهربان باشید

کنترل میل به شیرینی آسان نیست. وقتی دارید روش‌های بالا را امتحان می‌کنید، صبور باشید و به خودتان زمان دهید تا بهترین و موثرترین روش را پیدا کنید.

همچنین، در احساس شرم یا گناه غرق نشوید. این احساسات بسیار رایج هستند و در واقع عوامل زیادی را در برمی‌گیرند.


 

دمنوش کاهش میل به شیرینی

دمنوش‌ها و چای‌های مختلفی وجود دارند که هریک به روش خود می‌توانند به کاهش میل به شیرینی کمک کنند، مثلا یکی به کنترل سطح قند خون کمک می‌کند، دیگری هورمون‌های سروتونین و دوپامین را افزایش می‌دهد، یا اینکه هورمون‌های گرسنگی را کنترل می‌کند.

تعدادی از دمنوش‌های معروف برای کاهش میل به شیرینی اینها هستند:

  • دمنوش زردچوبه
  • دمنوش دارچین به تنهایی یا سیب و دارچین
  • دمنوش بابونه
  • دمنوش زنجبیل
  • چای سبز
  • چای نعنا فلفلی
  • چای نعنا مراکشی
  • چای رویبوس یا ردبوش
  • چای سبز ژاپنی سنچا

 

دمنوش کاهش میل به شیرینی

 

داروی کاهش میل به شیرینی

چند  مکمل و داروی کاهش میل به شیرینی در داروخانه‌ها موجود است که «چنگال» به هیچ عنوان نمی‌تواند مصرف‌شان را توصیه یا تجویز کند. اگر مایل‌اید هریک از این داروها/مکمل‌ها را امتحان کنید، حتما پیش از آن با پزشک‌تان مشورت کنید.

معروف‌ترین داروهای کاهش میل به شیرینی اینها هستند:

  • قرص کرومیوم 200 نکستایل
  • قرص کروم 200 آپوویتال

 

داروی کاهش میل به شیرینی

 

گزینه‌های سالم برای کنترل هوس شیرینی

  • میوه تازه: میوه‌ها قند طبیعی دارند و می‌توانند این میل را برطرف کنند. علاوه بر آن، فیبر، انواع ریزمغذی‎ها، آنتی‌اکسیدان‌ها و … را هم به بدن می‌رسانند.
  • مغزها و تخمه‌ها: انواع آجیل مقدار خوبی پروتئین، چربی سالم و فیبر دارند، و احساس سیری را افزایش می‎دهند. فقط دقت کنید از نمونه‌های خام استفاده کنید، نه شور.
  • ماست یونانی: این ماست مثل مغزها و تخمه‌ها باعث احساس سیری می‌شود. البته ماست یونانی پروتئین، پروبیوتیک‌های مفید برای روده، ویتامین‌ها و کلسیم هم دارد.
  • شکلات تلخ: شکلات تلخ نسبت به شکلات شیری قند کمتری دارد، و حاوی آنتی اکسیدان‌ها و ترکیباتی‌ست که برای سلامتی مفید هستند. از شکلات‌های حداقل 70 درصد استفاده کنید.
  • کراکرهای سبوس‌دار با پنیر: کراکرهای سبوس‌دار (که فیبرهای مفیدشان از دست نرفته است) و پنیر شاید لذیذترین روش کاهش میل به خوردن شیرینی باشد. این میان‌وعده مقدار زیادی پروتئین، چربی‌های سالم و کربوهیدرات‌های پیچیده را برای رفع گرسنگی فراهم می‌کند.
  • آدامس بدون قند: اصولا جویدن آدامس تاثیر خوبی روی هوس‌های غذایی می‌گذارد، به ویژه جویدن آدامس‌های طعم‌دارِ بدون قند. البته اگر احساس گرسنگی داشته باشید، بقیه جایگزین‌ها احتمالا مناسب‌تر هستند.

 

میل نداشتن به شیرینی نشانه چیست

 

سوالات متداول

میل به شیرینی نشانه چیست؟

این میل معمولا به دلیل عدم تعادل در سطح گلوکز خون ایجاد می‌شود. وقتی قند خون پایین می‌آید، بدن با ایجاد این میل سعی می‌کند قند خون را متعادل کند. سایر عوامل موثر عبارت‌اند از استرس، نوسانات هورمونی، رژیم غذایی نامناسب، کم‌خوابی و غیره.

 

میل نداشتن به شیرینی نشانه چیست؟

تعلیم دادن مغز و ایجاد تغییرات پایدار در سبک زندگی باعث اصلاحِ این میل می‌شود. برخی افراد هم به طور کلی علاقه کمتری به غذاهای شیرین دارند که از نظر علمی کاملا طبیعی‌ست.

 

ایا میل به شیرینی نشانه دیابت است؟

در افراد مبتلا به دیابت که مستعد ابتلا به هیپوگلیسمی (پایین بودن سطح قند خون) هستند، معمولا بدن هوس شیرینی می‌کند. اما دقت کنید که دیابت اکثرا بدون نشانه است، و بهتر است قند خون هرچند وقت یکبار کنترل شود.

 

میل به شیرینی کمبود چه ویتامینی است؟

کمبود ویتامین B باعث میل به شیرینی‌جات می‌شود. ویتامین‌های B شامل B1 (تیامین)، B2 (ریبوفلاوین)، B3 (نیاسین)، B5 (اسید پانتوتنیک) ویتامین‌هایی هستند که در تولید انرژی نقش دارند.

 

میل به شیرینی نشانه کدام طبع است؟

به باور طب سنتی، افرادی که مزاج بلغمی دارند بسیار شیرینی‌دوست هستند. مزاج این افراد سرد و تر است.

 

هوس شیرینی به چه بیماریهایی ارتباط دارد؟

مطالعات جدید نشان داده‌اند که بیماران مبتلا به برخی سرطان‌ها و بیماری پارکینسون ولع شدیدی برای شیرینی‌جات دارند، و کربوهیدرات‌های سریع‌الاثر یا ساده بیشتری را نسبت به افراد سالم مصرف می‌کنند.

 

علت میل به شیرینی بعد از غذا چیست؟

دلیل این موضوع می‌تواند فیزیولوژیک باشد؛ به این معنی که بدن باید انرژی‌اش را سریع بالا ببرد، چون برای هضم و جذب مواد مغذی به انرژی احتیاج دارد. علت میل به شیرینی بعد از غذا می‌تواند روانی هم باشد، مثلا به دلیل عادت‌هایی که دارید.

 

میزان مجاز مصرف شکر در روز چقدر است؟

آقایان نباید روزانه بیشتر از 9 قاشق چایخوری (36 گرم یا 150 کالری) قند افزوده مصرف کنند. برای خانم‌ها نیز مقدار مناسب 6 قاشق چایخوری (25 گرم یا 100 کالری) در روز است.

 


هنوز هوس شیرینی دارید؟

میل به قند به دلایل زیادی از جمله عادات، احساسات، هورمون‌ها، سلامت ضعیف روده، کمبود خواب، کمبود پروتئین، کمبود فیبر و … رخ می‌دهد. در واقع علت میل به شیرینی معمولا ترکیبی از این عوامل است، تا فقط یکی‌دو مورد.

با خوردن وعده‌های غذایی متعادل، ورزش منظم، نوشیدن آب به میزان کافی و رعایت باقیِ نکات یادشده می‌توانید قند خون‌تان را متعادل نگه دارید، هوس‌های غذایی را کاهش دهید و یاد بگیرید که به شیوه‌ای اصولی از خوردن غذاهای شیرین لذت ببرید.

اگر روش‌های کاهش میل به خوردن شیرینی را امتحان کرده‌اید و همچنان با هوس‌های مکرر و مصرف بیش از حد قند دست و پنجه نرم می‌کنید، از یک متخصص کمک بگیرید. متخصص‌های تغذیه یا روان‌درمانگرها می‌توانند به تنظیم یک رژیم شخصی و کنترل احساساتِ مربوط به این شرایط کمک کنند.

 


مهمترین منبع:   Ncbi.nlm.nih

5/5 - (3 امتیاز)
xfacebookcopy
back to top icon
بازگشت به بالا
دیدگاهتان را بنویسید(نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.)
نام
ایمیل
نظرات
اولین نظر را بنویسید
  • فهرست مطالب
  • علت میل به شیرینی چیست؟
  • روش کاهش میل به خوردن شیرینی
  • دمنوش کاهش میل به شیرینی
  • داروی کاهش میل به شیرینی
  • گزینه‌های سالم برای کنترل هوس شیرینی
  • سوالات متداول
  • هنوز هوس شیرینی دارید؟