خواص شگفتانگیز عرق بهار نارنج؛ از آرامش ذهن تا سلامت بدن
قرنها است که مردم از خواص عرق بهار نارنج برای بهبود سلامتی و درمان مشکلات پزشکی خود استفاده میکنند. چرا که این مایع خوشعطر نه تنها به آرامش ذهن کمک میکند، بلکه فواید بینظیری برای سلامت جسم دارد.
اگر تاکنون از فواید عرق بهار نارنج چیزی نشنیدهاید، تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید. چون قصد داریم هر آنچه که لازم است درباره آن بدانید را با شما به اشتراک بگذاریم.
خواص عرق بهار نارنج برای کودکان و بزرگسالان
عرق بهار نارنج که از شکوفههای معطر درخت نارنج به دست میآید، به دلیل خواص درمانی خود جایگاه ویژهای در حفظ سلامت جسم و روان دارد. در ادامه به بررسی فواید و کاربردهای آن در رفع مشکلات مختلف میپردازیم.
1. خواص عرق بهار نارنج برای اعصاب
اگر به دنبال غذاهای ضد افسردگی هستید، عرق بهار نارنج یکی از بهترین گزینههایی است که میتوانید امتحان کنید. چرا که یکی از دلایل استفاده گسترده از این عرق گیاهی، اثر آرامبخش آن بر اعصاب است.
در تحقیقات مشخص شده است که رایحهدرمانی با بهار نارنج تسکیندهنده اعصاب است و اضطراب را کاهش میدهد. همچنین افزودن آن به آب وان تنش را از بین میبرد و حتی میتواند به بهبود سردرد کمک کند.
برای بهرهمندی از این فواید میتوانید عرق بهار نارنج را با 2 لیوان شیر و سه قاشق غذاخوری عسل مخلوط کنید و آن را داخل آب وان بریزید.
2. عرق بهار نارنج، یک تونر طبیعی برای حفظ شادابی پوست
عرق بهار نارنج به خاطر تاثیرات فوقالعادهای که روی پوست دارد، از شهرت زیادی برخوردار است و یک تونر عالی برای پوستهای چرب محسوب میشود. این عرق گیاهی به قدری ملایم است که حتی در فرمولاسیون محصولات مخصوص نوزادان استفاده میشود.
برای داشتن پوست سالم و شاداب میتوانید تونر خود را با این محصول کاملا طبیعی جایگزین کنید. اما باید مطمئن شوید که عرق بهار نارنجی که خریدهاید خالص است.
3. عرق بهار نارنج، تسکیندهنده قرمزی پوست
همانطور که قبلا گفته شد، عرق بهار نارنج تاثیرات فوقالعادهای روی پوست دارد. این عرق گیاهی به ویژه برای پوستهای حساس و چرب بسیار مناسب است. چون به تسکین تحریکات پوستی و کاهش قرمزی ناشی از آن کمک میکند.
4. خواص عرق بهار نارنج در تسکین آفتابسوختگی
عرق بهار نارنج به دلیل خاصیت ضدالتهابی و مرطوبکنندگی خود یک درمان طبیعی عالی برای تسکین آفتابسوختگی است. این عرق گیاهی میتواند به کاهش التهاب و قرمزی ناشی از آفتابسوختگی کمک کرده و به سرعت پوست را آرام کند.
5. حفظ نرمی و لطافت پوست با عرق بهار نارنج
عرق بهار نارنج به دلیل خواص آبرسانی خود به حفظ نرمی و لطافت پوست کمک میکند. ترکیبات طبیعی موجود در این عرق گیاهی رطوبت پوست را تامین کرده و از خشکی و زبری آن جلوگیری میکنند.
اگر در حال وزن کم کردن هستید و به دنبال یک راهکار طبیعی برای حفظ سلامت پوست در رژیم میگردید، میتوانید از عرق بهار نارنج استفاده کنید. برای این کار کافی است یکچهارم لیوان عرق بهار نارنج را همراه با سه قاشق غذاخوری عسل و 2 تا سه لیوان شیر گرم داخل آب وان بریزید.
6. عرق بهار نارنج و رفع مشکلات مو
عرق بهار نارنج را میتوان در فرمولاسیون بسیاری از محصولات مراقبت از مو پیدا کرد. این عرق گیاهی باعث نرم و براق شدن مو میشود و به شما کمک میکند موهای زیبا و درخشانی داشته باشید.
7. خواص عرق بهار نارنج برای کبد
عرق بهار نارنج به کمک ترکیبات طبیعی خود از سلامت کبد محافظت میکند. این عرق گیاهی با تحریک دفع سموم باعث پاکسازی کبد میشود. همچنین التهاب را کاهش میدهد و از آسیبدیدگی کبد جلوگیری میکند.
اگر به بیماری کبدی از جمله هپاتیت یا سیروز مبتلا هستید، قبل از مصرف عرقیجات گیاهی با پزشک یا متخصص تغذیه در مورد مزایا و عوارض احتمالی آنها مشورت کنید.
8. بهبود کیفیت خواب به کمک عرق بهار نارنج
به نقل از «stylecraze»، عرق بهار نارنج یکی از بهترین انتخابها برای افرادی است که با مشکلات خواب دست و پنجه نرم میکنند. چرا که خاصیت آرامبخش دارد و با کاهش استرس و اضطراب میتواند بدن را برای داشتن یک خواب راحت و عمیق آماده کند.
تنها کاری که باید انجام دهید این است که مقدار کمی از عرق بهار نارنج را روی ملحفه بریزید. فقط به یاد داشته باشید که این کار را روی قسمت کوچکی از ملحفه انجام دهید. چون عرق بهار نارنج ممکن است باعث لک شدن بعضی از پارچهها شود.
9. عرق بهار نارنج؛ درمان طبیعی سوء هاضمه
استفاده از عرق بهار نارنج یک راهکار طبیعی عالی برای رفع سوء هاضمه است. این عرق گیاهی با تنظیم فعالیت دستگاه گوارش به کاهش نفخ و درمان مشکلات معده کمک میکند.
10. خواص عرق بهار نارنج برای فشار خون بالا
استرس مداوم یکی از دلایل فشار خون بالا است. عرق بهار نارنج با اثرات آرامبخش خود باعث کاهش تنشهای عصبی میشود که این امر به کاهش فشار خون کمک میکند.
علاوه بر این، ترکیبات موجود در این عرق گیاهی باعث شل شدن دیواره عروق خونی میشوند که این خاصیت هم میتواند برای بهبود گردش خون و کنترل فشار خون مفید باشد.
11. خواص عرق بهار نارنج برای لاغری
در مورد خواص عرق بهار نارنج برای چاقی یا لاغری شواهد کافی وجود ندارد. از سوی دیگر، به نظر نمیرسد که این عرق گیاهی بتواند به تنهایی به چربی سوزی سریع منجر شود. با این حال، ممکن است به روشهای زیر به کنترل وزن کمک کند:
- کاهش استرس و تنظیم اشتها: عرق بهار نارنج خاصیت آرامبخش دارد و از پرخوری ناشی از استرس جلوگیری میکند.
- بهبود کیفیت خواب: خواب نامناسب روی هورمونهای تنظیمکننده اشتها تاثیر دارد و به افزایش وزن منجر میشود. عرق بهار نارنج با بهبود خواب به کنترل وزن کمک میکند.
- افزایش متابولیسم: بعضی از ترکیبات عرق بهار نارنج باعث تقویت متابولیسم میشوند و از این طریق به کاهش چربیهای انباشته شده در بدن کمک میکنند.
عوارض عرق بهار نارنج
به طور کلی، عرق بهار نارنج یک فرآورده گیاهی بیضرر تلقی میشود. با این حال، مصرف آن به خصوص در مقادیر زیاد میتواند در بعضی از افراد عوارض جانبی ایجاد کند. این عوارض عبارتند از:
- واکنش آلرژیک: بعضی از افراد ممکن است به ترکیبات موجود در عرق بهار نارنج حساسیت داشته باشند و علائمی مانند خارش، کهیر، قرمزی پوست، تورم صورت یا تنگی نفس را تجربه کنند.
- تداخل با داروها: عرق بهار نارنج میتواند با بعضی از داروها به خصوص داروهای آرامبخش تداخل داشته باشد.
- بدتر شدن بیماریها: کسانی که به بیماریهای قلبی، کبدی یا کلیوی یا سایر مشکلات سلامتی مبتلا هستند، نباید بدون مشورت با پزشک خود از عرقیجات گیاهی استفاده کنند.
در حال حاضر، در مورد بیضرر بودن عرق بهار نارنج برای زنان باردار و شیرده اطلاعات کافی وجود ندارد. اگر در دوران بارداری یا شیردهی بهسر میبرید، قبل از مصرف این عرق گیاهی با پزشک یا متخصص تغذیه صحبت کنید.
چگونه از عرق بهار نارنج استفاده کنیم؟
راههای مختلفی برای بهرهمندی از خواص عرق بهار نارنج وجود دارد که در ادامه به تعدادی از آنها اشاره میکنیم:
- از آن به عنوان یک مرطوبکننده ملایم برای افزایش رطوبت پوست استفاده کنید. عرق بهار نارنج منافذ را نمیبندد و برای انواع پوست مناسب است.
- بعد از حمام از آن به عنوان یک بادی اسپلش استفاده کنید تا به پوست شما احساس خنکی و طراوت ببخشد.
- مقدار کمی از آن را روی نقاط نبض بمالید تا در طول روز یک رایحه ملایم استشمام کنید.
- از عرق بهار نارنج برای تهیه ماسک صورت خانگی استفاده کنید.
- پد پنبهای یا پارچه نرم را به عرق بهار نارنج آغشته کنید و روی پلک قرار دهید تا پف و خستگی چشمها را کاهش دهد.
- این عرق گیاهی خوشعطر و پرخاصیت را به انواع غذاها و نوشیدنیها از جمله خمیر کیک، دسر رژیمی، چای، شربت یا بستنی اضافه کنید.
کاهش استرس، رفع سوء هاضمه، بهبود کیفیت خواب و افزایش نرمی و لطافت پوست از مهمترین خواص عرق بهار نارنج هستند.
اگر بیمار هستید یا دارو مصرف میکنید، باید قبل از افزودن این عرق گیاهی به رژیم غذایی خود با پزشک یا متخصص تغذیه در مورد فواید و عوارض آن مشورت کنید.
الهام زمانی هستم دانش آموخته رشته تغذیه. [شماره نظام پزشکی: ت-2379]
من دوره کارشناسی تغذیه را در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گذراندم و بعد از آن مدرک کارشناسی ارشد تغذیه را از دانشگاه علوم پزشکی تهران اخذ نمودم. با توجه به گسترش و پیشرفت هر روزهی علم، سعی میکنم در دورهها و کارگاههای آموزشی معتبر (مانند دوره های انجمن تغذیه ایران) شرکت کنم.
بیش از چهار سال است که به دلیل علاقه به نوشتن به صورت تخصصی در حوزه تغذیه، پزشکی و سبک زندگی سالم تولید محتوا میکنم. امیدوارم نکات علمی و عمومی که پیرامون تغذیه سالم و ارتباط آن با بیماریها بیان میکنم، به شما در داشتن یک زندگی بهتر کمک کند.