image logo 1111
مجله سلامتی چنگال
دانستنی های تغذیه
کالری شمار چیست و چه مزایا و معایبی به همراه دارد؟

کالری شمار چیست و چه مزایا و معایبی به همراه دارد؟

نوشته مرجان هاشمی
18 دقیقه مطالعه
به روز شده در 22مرداد1403
comment icon1
xfacebookcopy
کالری شمار چیست و چه مزایا و معایبی به همراه دارد؟

کالری شمار چیست؟ این یکی از سوالات رایج افرادی‌ست که به دنبال کاهش وزن هستند. کالری واحد اندازه گیری انرژی موجود در غذا و مواد خوراکی است که پس از مصرف آن‌ها به بدن وارد می‌شود. کالری به صورت مستقیم بر وزن تأثیر داشته و هرچه میزان کالری دریافتی بیشتر شود، وزن فرد هم بالاتر می‌رود.

  • معمولا این اصطلاح برای توصیف میزان انرژی که بدن شما با خوردن غذاها و نوشیدنی‌ها دریافت می‌کند، به‌کار می‌رود.
  • میزان انرژی مورد نیاز برای انجام فعالیت‌های فیزیکی مثل نفس کشیدن، فکر کردن، حفظ ضربان قلب و ورزش کردن را هم با کالری بیان می‌کنند.

مهم‌ترین موضوع در کاهش وزن، کاهش میزان کالری دریافتی است و افراد با محدود کردن این میزان وزن کم می‌کنند. اما این کالری باید از مواد غذایی مناسب و مفید برای بدن دریافت شود تا در حین رژیم سلامتی فرد به خطر نیفتد. به همین دلیل در ادامه قصد داریم به بررسی رژیم کالری شماری پرداخته و مزایا و معایب آن را بررسی کنیم.

رژیم کالری شماری چیست؟

به رژیم‌هایی که تنها به شمارش میزان کالری دریافتی فرد توجه دارند، رژیم کالری شمار گفته می‌شود. در این رژیم‌ها فرد با توجه به شرایط بدنی و میزان اضافه وزن، کالری دریافتی مناسب خود را تعیین می‌کند.

پس از آن تمام مواد غذایی که در طول روز مصرف می‌کند، بر اساس میزان کالری آن‌ها انتخاب می‌کند. برای مثال ساز و کار رژیم 1000 کالری، شمارش کالری‌ مصرفی در طول روز است.

چندین نکته مهم که اصل و اساس رژیم کالری‌شماری‌ست:

  1. با محدودیت کالری، بدن به ناچار برای تأمین انرژی از بافت‌های چربی ذخیره شده در بدن استفاده می‌کند و به این صورت به راحتی وزن کم می‌کنید.
  2. میزان کالری دریافتی باید از طریق مواد غذایی مفید و سالم برای بدن باشد تا سلامت فرد به خطر نیفتد.
  3. برخی از مواد خوراکی کالری یکسانی دارند، اما اینکه کدام خوراکی می‌تواند با این میزان کالری شما را مدت زمان بیشتری سیر نگه دارد، اهمیت زیادی دارد.
  4. وعده‌های غذایی دارای پروتئین و فیبر بهترین گزینه‌ها برای استفاده در رژیم غذایی اصولی هستند.

اهمیت کالری شماری روزانه در افراد مختلف

کالری مورد نیاز روزانه برای افراد مختلف

شرایط بدنی هر فرد با دیگری متفاوت است. انرژی که افراد برای انجام فعالیت‌های روزانه خود نیاز دارند، از طریق کالری دریافت می‌شود. از این رو حجم فعالیت روزانه آن‌ها نیز در این میزان کالری تأثیر دارد در نتیجه محاسبه کالری روزانه بدن برای زنان و مردان در سنین مختلف متفاوت است. برای مثال:

  • یک دختر با سنی بین 9 تا 13 سال، به میزان کالری در بازه 1400 تا 1600 نیاز دارد.
  • یک پسر با همین سن به میزان کالری دریافتی بیشتری نیاز دارد. این میزان بین 1600 تا 2000 کالری است.
  • یک خانم فعال در سن 14 تا 30 سال به چیزی حدود 2400 کالری احتیاج دارد
  • خانم یکجا نشین با همین سن به میزان کمتری کالری در حدود 1800 تا 2000 نیاز دارد.

 

کاربردهای رژیم کالری شماری: از لاغری و تثبیت وزن تا سلامت بدن

حال که متوجه شدید رژیم کالری شماری چیست، باید با کاربردهای آن نیز آشنا شوید. رژیم کالری شماری افراد را درگیر غذای دریافتی روزانه و محاسبه کالری مصرفی‌‌شان می‌کند و یک رژیم هیجان انگیز و البته جالب است که افراد بسیاری از آن نتایج خوبی دریافت کرده‌اند.

رژیم کالری شماری تنها برای لاغری استفاده نمی‌شود و برای تثبیت وزن و اهداف سلامتی شما هم فواید بسیاری دارد.

 

رژیم کالری شماری برای لاغری

کاهش کالری دریافتی، مهمترین اصل برای کاهش وزن است که تمام رژیم‌های کاهش وزن براین اصل بنا شده‌اند. چنانچه بدانید میزان انرژی مصرفی شما در طول روز و انجام فعالیت‌های روزمره چقدر است و با تلاش کالری دریافتی خود را تنظیم کنید، آنگاه می‌توانید انتظار کاهش وزن داشته باشید.

البته به شرطی که در کنار کاهش کالری دریافتی به نوع غذای دریافتی و سالم بودن آن نیز توجه کنید؛ همچنین برای لاغری با کالری شماری باید میزان کالری سوزی خود را با انجام فعالیت‌های ورزشی افزایش دهید.

 

رژیم کالری شماری برای تثبیت وزن

همانطور که بیان شد، استفاده از برنامه کالری شماری و ثبت انرژی مصرفی و دریافتی روزانه می‌تواند جالب و چالش برانگیز باشد؛ البته به شرطی که شیوه صحیح استفاده از آن را بدانید.

بهترین زمان برای استفاده از رژیم کالری شماری، زمانی است که شما به وزن ایده‌آل خود رسیده‌اید و قصد تثبیت وزن بعد از رژیم را دارید تا در وزن فعلی خود باقی بمانید.

این برنامه می‌تواند رژیم باقی عمر شما باشد و کمک کند تا دیگر به وزن سابق خود بازنگردید. معمولا کالری شماری توسط زنان بیشتر از مردان انجام می‌گیرد و خانم‌ها بیشتر به کالری مواد غذایی مختلف دقت می‌کنند.

 

رژیم کالری شماری برای سلامتی

درصورت آشنایی با نحوه کالری شماری، شما نسبت به میزان کالری غذاها و سوخت و سازشان در بدن آگاهی پیدا می‌کنید.

دانستن کالری مواد غذایی تنها برای چاقی یا لاغری نیست، بلکه با دانستن آن متوجه می‌شوید که آیا خوراکی مورد نظر شما، ارزش خوردن را دارد یا نه؛ در نتیجه کالری شماری سبب می‌شود تا غذاهای سالم را جایگزین غذاهای ناسالم کنید.

کاربردهای رژیم کالری شماری

نحوه کالری شماری

برای شمارش کالری‌های روزانه از روش‌ها و نرم افزارهای مختلفی استفاده می‌شود. در این بخش اطلاعاتی در این خصوص به شما ارائه خواهیم داد.

 

کالری نقصان چیست؟

اساسی‌ترین و مهم‌ترین اصل در کاهش وزن، کالری نقصان است. در صورتی که کالری دریافتی بدن شما از مقدار مورد نیاز برای سوخت و ساز کمتر باشد، یعنی بدنتان را در حالت نقصان انرژی قرار داده‌اید.

نقصان کالری می‌تواند به شما در کاهش وزن سریع‌تر کمک کند؛ اما مشکل آن این است که امکان دارد در حین انجام این روش، با مشکلاتی مثل ضعف و سرگیجه مواجه شوید. برای جلوگیری از این مشکلات، مواد غذایی مفید و سالمی مصرف کنید.

 

نحوه محاسبه میزان کالری روزانه

برای محاسبه کالری باید ابتدا متابولیسم پایه یا BMR خود را محاسبه کنید. به میزان کالری مورد نیاز بدن برای زنده ماندن و انجام فعالیت‌های حیاتی مثل نفس کشیدن BMR می‌گویند.

متابولیسم پایه تحت تاثیر عوامل مختلفی قرار دارد، از جمله:

  • ژنتیک
  • میزان توده عضلانی (داشتن توده عضلانی زیاد به معنی BMR بالا است)
  • سن (BMR با افزایش سن کمتر می‌شود.)
  • آب و هوا (هوای خیلی گرم یا خیلی سرد با افزایش BMR همراه است.)
  • برنامه غذایی (پیروی از رژیم‌های محدودکننده و گرسنگی کشیدن باعث کاهش BMR می‌شود.)
  • بارداری (BMR در دوران بارداری بیشتر می‌شود.)
  • داروهایی که مصرف می‌کنید

استفاده از فرمول زیر یک راه رایج برای محاسبه متابولیسم پایه است:

برای زنان:

BMR = 655 + (9/6 x وزن بدن به کیلوگرم) + (1/8 x قد به سانتی‌متر) – (4/7 x سن بر حسب سال)

برای مردان:

BMR = 66 + (13/7 x وزن بدن به کیلوگرم) + (5 x قد به سانتی‌متر) – (6/8 x سن بر حسب سال)

قدم بعدی این است که با استفاده از BMR و با توجه به سطح فعالیت بدنی خود، کالری مورد نیاز روزانه‌تان را محاسبه کنید:

  • بی‌تحرک (فعالیت بسیار کم یا عدم ورزش): BMR را در 1/2 ضرب کنید.
  • کم‌تحرک (یک تا سه روز در هفته ورزش سبک): BMR را در 1/375 ضرب کنید.
  • نسبتا فعال (سه تا پنج روز در هفته ورزش با شدت متوسط): BMR را در 1/55 ضرب کنید.
  • بسیار فعال (6 تا هفت روز در هفته ورزش شدید): BMR را در 1/725 ضرب کنید.
  • فوق‌العاده فعال (6 تا هفت روز در هفته ورزش بسیار شدید): BMR را در 1/9 ضرب کنید.

عدد به دست آمده از روش فوق تقریبی است. همچنین اگر بخواهید وزن خود را کاهش یا افزایش دهید، باید در میزان آن تغییر ایجاد کنید. از سوی دیگر، روش‌های مختلفی برای محاسبه کالری مورد نیاز بدن وجود دارد که ممکن است نتایج آن‌ها کمی با هم متفاوت باشد. بنابراین بهتر است برای این کار از متخصص تغذیه کمک بگیرید.

 

استفاده از ابزارها و اپلیکیشن برای کالری شماری

در این قسمت قصد داریم بیان کنیم که بهترین روش‌ها و بهترین نرم‌افزارهای کالری شماری چیست و چه مزایایی دارند؟ همانطور که متوجه شدید، اندازه‌گیری میزان کالری مواد غذایی که مصرف می‌کنید، سبب می‌شود تا بدانید در هر وعده، چه مقدار انرژی دریافت کرده‌اید؛ در نتیجه مطابق با برنامه‌ریزی تناسب اندام خود میش بروید و به نتیجه مورد نظر خود برسید.

  • اپلیکشن چنگال: چنگال، یک اپلیکیشن اصولی برای رساندن افراد به وزن ایده‌آل است. این اپلیکیشن با بررسی کاملا رایگان وضعیت جسمی و آنالیز بدن، یک برنامه غذایی روزانه با کالری شماری دقیق ارائه می‌دهد. پشتیبانی این نرم‌افزار عالی بوده و از ابتدا تا انتهای دوره رژیم همراه شما خواهد بود. رژیم‌های ارائه شده توسط این نرم‌افزار کاملا برای چاقی، لاغری و تثبیت وزن شخصی سازی شده‌اند.
  • دفترچه غذایی: استفاده از یک دفترچه غذایی یک راه ساده و موثر برای کالری شماری است. هرچیزی را که می‌خورید و می‌نوشید را به همراه کالری آن در دفترچه یادداشت کنید. این شیوه به نظم و دقت بالایی نیاز دارد، اما می‌تواند در شناسایی الگوها و انتخاب موادغذایی بهتر بسیار مفید باشد. در صورتی که جدول کالری مواد غذایی را داشته باشید، راحت‌تر می‌توانید مقدار کالری مصرفی روزانه خود را یادداشت کنید.

صرف نظر از شیوه‌ای که انتخاب می‌کنید، باید در شمارش کالری خود ثابت و دقیق باشید؛ به دقت تمام غذاها و نوشیدنی‌ها، علل الخصوص تنقلات را ردیابی کرده و میزان مصرف خود را در صورت نیاز تنظیم کنید تا به هدف خود برسید.

کالری شماری هدفمند

مزایای رژیم کالری شمار چیست؟

این رژیم علاوه بر مزایا، معایبی هم دارد که بهتر است آن ها را بدانید تا در اواسط رژیم کالری شماری‌تان غافلگیر نشوید!

 

فواید رژیم کالری شماری

  1. کاهش وزن: زمانی که فرد میزان کالری کمتری دریافت می‌کند و هنگام غذا خوردن مدام در حال محاسبه برای دریافت کالری کمتر است، با کاهش وزن روبرو می‌شود.
  2. حفظ وزن در محدوده ایده آل: هرچه فرد میزان غذای بیشتری مصرف کند، کالری بیشتری نیز به بدن او وارد شده و حجم زیادی از کالری‌های اضافه به چربی تبدیل می‌شوند. با شمارش میزان کالری‌های دریافتی، فرد از پرخوری دور شده و وزن خود را در محدوده ایده آل نگه می‌دارد.
  3. افزایش آگاهی درباره غذاها: از مهم‌ترین مزیت‌های کالری شماری، آشنایی بهتر با غذاها، مواد مغذی‌ آن‌ها و میزان کالری موجود در آن‌هاست. به این صورت حتی در صورتی که قصد رژیم گرفتن نداشته باشید، می‌توانید غذاهای مفید و مغذی با کالری مناسب را میل کنید. از طرفی برخی از غذاهای با کالری بالا و مزیت کمتر برای بدن از رژیم غذایی‌تان حذف می‌شوند. با این کار جایگزین‌های سالم و مفید را برای غذاهای ناسالم انتخاب می‌کنید.
  4. کنترل غذاخوردن: افرادی که برای اولین بار میزان کالری دریافتی غذاها و خوراکی‌های خود را محاسبه می‌کنند، ممکن است متوجه پرخوری شوند. برخی از غذاها بیشتر از آنچه تصور کنید کالری دارند و ما از آن بی اطلاع هستیم. به همین دلیل است که برخی از افراد اعتراض دارند که با خوردن غذای کم همچنان چاق می‌شویم. با کالری شماری می‌توانید بر روی حجم غذای مصرفی خود کنترل داشته باشید.

مزایای رژیم کالری شمار

معایب رژیم کالری شماری

همان‌طور که گفته شد این نوع رژیم دارای معایب بسیار زیادی است که در صورت آشنایی با آن‌ها می‌توانید برای استفاده از آن تصمیم درست بگیرید. مهم‌ترین معایب این رژیم به صورت زیر هستند.

1. ریزش مو

بسیاری از رژیم‌های غذایی غیر اصولی و نادرست به دلیل نداشتن مواد معدنی، ویتامین‌ها و مواد مغذی موردنیاز بدن، مشکلاتی برای سلامتی فرد ایجاد می‌کنند. فولیکول‌های مو برای رشد و نگهداری از موها اهمیت دارند و در صورتی که غذای کافی به آن‌ها نرسد، قدرت نگهداری از مو را از دست داده و فرد دچار ریزش مو می‌شود.

در رژیم کالری شمار فرد تنها بر روی میزان کالری دریافتی تمرکز داشته و مواد مغذی موردنیاز بدن را دریافت نمی‌کند. از این رو فرد دچار ریزش مو می‌شود. (اطلاعات بیشتر درباره جلوگیری از ریزش مو در رژیم لاغری)

2. روی آوردن به غذاهای ناسالم

از آنجایی که بسیاری از افراد با میزان کالری مواد غذایی تازه و در دسترس یا غذاهایی که در منزل تهیه شده، آشنایی ندارند، از خوردن این غذاها خودداری می‌کنند. در عوض به فکر خوردن خوراکی‌های بسته بندی شده هستند که میزان کالری دقیق بر روی آن‌ها درج شده است. (جدول کالری مواد غذایی)

3. محدودیت در میزان کاهش یا افزایش وزن

با استفاده از این نوع رژیم، میزان کالری دریافتی محدود شده و پس از مدتی بدن به این میزان کالری عادت می‌کند.

شاید در ابتدا شاهد کاهش یا افزایش وزن باشید، اما پس از گذشت مدتی، بدن دچار استپ وزنی شده و دیگر سوخت و سازی نخواهد داشت. با این روش هرگز نمی‌توانید به وزن ایده آل خود برسید.

4. بازگشت به وزن قبل

از معایب رژیم کالری شمار  می‌توان به بازگشت سریع وزن به وزن قبلی اشاره کرد. مهم‌ترین موضوع در رژیم‌های کاهش یا افزایش وزن، تثبیت وزن در اندازه دلخواه و ایده آل است.

متأسفانه با رژیم کالری شمار، وزن برای مدت زمان محدودی در محدوده موردنظر قرار می‌گیرد. بلافاصله پس از اتمام رژیم، وزن دوباره به اندازه قبلی خود بازمی‌گردد.

5. از دست رفتن چربی‌های سالم بدن

بسیاری از افراد آگاهی کافی درباره چربی‌های خوب و بد ندارند و صرفا به دنبال غذاهای کم چرب یا کاملا بدون چربی هستند. چربی‌های مفید برای بدن بسیار ضروری هستند و نقش مهمی در سوخت و ساز بدن ایفا می‌کنند.

با استفاده از رژیم کالری شمار افراد به دنبال کاهش مصرف کالری و غذاهای بدون چربی هستند. به این صورت میزان چربی مفید بدن کاهش یافته و از هیچ طریقی جبران نمی‌شود.

معایب رژیم کالری شمار

6. بروز مشکلات گوارشی

مهم‌ترین موضوع در هر رژیم غذایی درست و اصولی، حفظ سلامت بدن و در کنار آن کاهش یا افزایش وزن است. رژیم غذایی نباید مشکلاتی برای سلامتی فرد ایجاد کند.

بروز مشکلات گوارشی از شایع‌ترین عوارض رژیم کالری شمار است. گرسنه ماندن در طولانی مدت باعث بروز بیماری‌ در معده و دستگاه گوارش می‌شود.

7. استفاده نکردن از مواد مغذی

میزان کالری برخی از مواد غذایی سالم و ناسالم با یکدیگر برابر است. این موضوع باعث می‌شود افراد تصور کنند هر کدام از آن‌ها را می‌توانند به جای یکدیگر استفاده کنند. در صورتی که موضوع مهم‌تر از میزان کالری، سالم بودن ماده غذایی و ویتامین‌ها و مواد مغذی موجود در آن است.

  • برخی از خوراکی‌ها تنها کالری بدن را تأمین کرده و هیچ ماده مفیدی از بدن را تأمین نمی‌کنند.

8. ایجاد استرس و اضطراب در افراد

کالری شماری عیب بزرگی که دارد، استرس و اضطراب را افراد افزایش می‌دهد. تصور کنید برای خوردن هرچیزی باید ابتدا میزان کالری آن را تعیین کرده و در صورت مجاز بودن آن را مصرف کنید.

استرس و وسواس فکری که در این زمینه برای افراد ایجاد می‌شود، لذت غذا خوردن را از آن‌ها گرفته و بیقراری و اضطراب را افزایش می‌شود.

9. وقت گیر بودن کالری شماری

از دیگر معایب رژیم کالری شمار وقت گیر بودن آن است. معمولا در رژیم‌های غذایی مختلف، برنامه غذایی به فرد داده شده و بر اساس آن پیش می‌رود. در کالری شماری، فرد باید زمان زیادی را برای شمارش کالری غذاها صرف کند. شاید در ابتدای رژیم این موضوع جذاب باشد اما به مرور خسته کننده شده و فرد وقتی برای این کار نخواهد داشت.

 

کدام رژیم های معروف به کالری شماری نیاز دارند؟

یکی از روش‌های متداول برای کاهش وزن، استفاده از رژیم‌های کالری شماری است. در این قسمت به مهمترین رژیم‌هایی که در رعایت آن به کالری شماری و رعایت اصول و قواعد آن نیاز دارید، پرداخته‌ایم.

1. رژیم شوک

رژیم شوک، به رژیم ۱۳ روزه نیز معروف است و از طریق شوکه کردن بدن، سبب کاهش وزن می‌شود. با گرفتن این رژیم سرعت متابولیسم بدن افزایش پیدا کرده و چربی بیشتری می‌سوزانید. در رژیم شوک، میزان کالری دریافتی خود را کاهش داده و به هدف خود یعنی کاهش وزن دست پیدا می‌کنید. سرعت کاهش وزن در روزهای ابتدایی این رژیم بسیار بالا بوده و دلیل آن نیز از دست دادن آب است.

2. رژیم اتکینز

اتکینز، یک رژیم کم کربوهیدرات است. این رژیم، شامل پروتئین و چربی بالا و کربوهیدرات کم برای کاهش وزن بوده و در آن اجازه دادید مقدار نامحدودی گوشت، پنیر و تخم‌مرغ بخورید؛ تنها به شرطی که با یک کالری شماری دقیق مصرف کربوهیدرات خود را محدود کنید.

3. رژیم کتوژنیک

رژیم کتوژنیک رژیمی با کربوهیدرات کم و پرچرب محسوب می شود. این رژیم درواقع شامل کاهش شدید مصرف کربوهیدرات و جایگزینی آن با چربی است. کم کردن کربوهیدرات، وضعیت متابولیکی کتوز را ایجاد می‌کند که سبب می‌شود تا تامین انرژی بدن با سوزاندن چربی صورت بگیرد. این رژیم سبب کاهش قابل توجه قند خون و سطح انسولین می‌شود.

4. رژیم لوکرب

رژیم لوکرب، نوعی رژیم بوده که در آن مصرف کربوهیدرات به شدت محدود می‌شود؛ اما سرشار از پروتئین، چربی و سبزیجات است. تفاوت رژیم لوکرب با رژیم کتوژنیک این بوده که در رژیم لوکرب برخلاف رژیم کتوژنیک مصرف کربوهیدرات را کاملا قطع نمی‌کنید و تنها باید مصرف آن کاهش پیدا کند.

5. رژیم ولومتریک

رژیم ولومتریک، براساس سبک زندگی سالم، مصرف موادغذایی مفید و ورزش منظم طراحی شده است. در این رژیم بیشتر از موادغذایی با تراکم کالری پایین و آب بالا مثل میوه‌ها و سبزیجات استفاده می‌شود. البته در رژیم ولومتریک، گوشت و سایر گروه‌های غذایی حاوی کالری بالا حذف نمی‌شود، بلکه باید به صورت متعادل از آن ها استفاده کرد.

انواع رژیم کالری شماری

نکات مهم در رژیم کالری شماری

تمام مواد غذایی که ما در طول روز دریافت می‌کنیم، دارای کالری هستند. کربوهیدرات، چربی و پروتئین دارای میزان متفاوتی از کالری هستند. علاوه بر آن درشت مغذی‌هایی مانند فیبر نیز هر کدام کالری متفاوتی دارند که می‌توان با بررسی آن‌ها میزان کالری موردنیاز بدن را تأمین کرد.

در کنار این موارد، بد نیست به نکات زیر هم توجه کنید تا با با آسیب‌ها و معایب کالری شماری مواجه نشوید:

ورزش کنید حتی اگر بهترین رژیم و برنامه غذایی را داشته باشید، بازهم ورزش و فعالیت بدنی حرف اول را می‌زند؛ در نتیجه توجه به آن در کنار غذاهای روزانه باید جدی گرفته شود. شما باید در طول روز تمرینات ورزشی گوناگون انجام دهید.
برچسب مواد غذایی را بخوانید برچسب‌های موادغذایی اطلاعات مفید زیادی را درباره محاسبه کالری دارند؛ در نتیجه قبل از خرید موادغذایی، برچسب آن را به دقت بخوانید.
تنوع مواد غذایی در طول رژیم کالری شمار خود تنوع غذایی خود را حفظ کرده تا بتوانید نیازهای مختلف بدن خود را تامین کنید. همچنین تنوع باعث می‌شود که رژیم برای شما خسته کننده نباشد.
وسوسه های غذایی خود را از بین ببرید چنانچه قصد دارید این رژیم را شروع کنید، باید بدانید که مصرف غذاهای ناسالم و تنقلات ممنوع است. در این شرایط باید میان وعده‌های سالم‌تری داشته باشید تا راحت‌تر به هدف خود برسید.
پروسه کاهش وزن را آهسته پیش ببرید برای اینکه بتوانید رژیم کالری شماری را ادامه دهید، باید آرام پیش بروید. کاهش یکباره حجم زیادی از کالری در مدت کوتاه وزن‌تان را کاهش می‌دهد، اما نمی‌تواند یک برنامه دراز مدت باشد.

کالری شماری برای چه کسانی مناسب است؟

کالری شماری برای کسانی که به دنبال یک راه ساده برای بررسی رژیم غذایی خود هستند، می‌خواهند وزن خود را کاهش یا افزایش دهند یا به دلایل پزشکی به پیگیری کالری و درشت مغذی‌های دریافتی‌شان نیاز دارند، گزینه مناسبی است. همچنین می‌تواند برای بعضی از ورزشکاران هم مفید باشد.

 

چه افرادی بهتر است به سراغ کالری شماری نروند؟

این روش برای همه مردم، به خصوص کسانی که سابقه اختلال خوردن دارند، مناسب نیست. چون می‌تواند به ایجاد رابطه ناسالم با غذا منجر شود و علائم آن‌ها را تشدید کند.

  • در یک مطالعه که روی 105 فرد مبتلا به اختلال خوردن انجام شد، اغلب آن‌ها از ابزارهای کالری شمار استفاده می‌کردند و معتقد بودند که در تشدید اختلال خوردن‌شان تاثیرگذار بوده‌است.
  • در یک مطالعه دیگر، شمارش کالری و وزن کردن بیش از حد بدن با افزایش شدت اختلالات خوردن در بین دانشجویان مرتبط بود.
  • چند تحقیق دیگر هم نشان دادند که وزن کردن غذا یا کالری‌ شماری می‌تواند در بعضی از افراد به عادت‌های غذایی ناسالم منجر شود.

تمرین غذا خوردن آگاهانه، توجه به نشانه‌های سیری و گرسنگی و غذا خوردن در زمانی که فرد واقعا گرسنه است، برای کسانی که سابقه اختلال خوردن دارند گزینه‌ مناسب‌تری محسوب می‌شود.

 

سوالات متداول درباره رژیم کالری شماری

1. رژیم کالری شماری برای چه کسانی مناسب است؟

این رژیم برای افرادی که به دنبال کاهش یا افزایش وزن هستند، کسانی که ورزش می‌کنند، کسانی که به نظارت دقیق روی ترکیب موادغذایی خود علاقمندند و افرادی که دارای اهداف ورزشی خاصی هستند، مناسب است.

2. چه عواملی روی میزان کالری مورد نیاز روزانه تاثیر می‌گذارد؟

کالری مورد نیاز بدن به جنسیت، قد، وزن، سن، سطح فعالیت بدنی، هورمون‌ها و داروهای مصرفی بستگی دارد.

3. آیا رژیم کالری شماری موثره؟

این رژیم کالری دریافتی شما را محور قرار می‌دهد و برنامه غذایی را براساس آن می‌چیند. میزان موثر بودن این رژیم به ویژگی‌های بدنی شما و میزان پایبندی شما به رژیم بستگی دارد.


در این مقاله به بررسی کامل رژیم کالری شماری و مزایا و معایب آن پرداخته شد. حال که متوجه شدیم رژیم کالری شمار چیست، هرگز نباید برای رسیدن به وزن ایده آل به صورت خودسرانه از آن استفاده کنید. دریافت رژیم از متخصص تغذیه به صورت اصولی است و در این رژیم‌ها غذاهای مفید و مغذی برای بدن با میزان کالری موردنیاز در برنامه غذایی قرار می‌گیرد. از این رو ضمن حفظ سلامت بدن فرد، کاهش یا افزایش وزن به میزان دلخواه ایجاد می‌شود.

4.9/5 - (15 امتیاز)
xfacebookcopy
back to top icon
بازگشت به بالا
دیدگاهتان را بنویسید(نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.)
نام
ایمیل
نظرات
اولین نظر را بنویسید
  • فهرست مطالب
  • رژیم کالری شماری چیست؟
  • کالری مورد نیاز روزانه برای افراد مختلف
  • کاربردهای رژیم کالری شماری: از لاغری و تثبیت وزن تا سلامت بدن
  • نحوه کالری شماری
  • مزایای رژیم کالری شمار چیست؟
  • معایب رژیم کالری شماری
  • کدام رژیم های معروف به کالری شماری نیاز دارند؟
  • نکات مهم در رژیم کالری شماری
  • سوالات متداول درباره رژیم کالری شماری