رژیم لاغری برای بلغمی مزاجها + نشانهها و روشهای کنترل بلغم
در بدن انسان 4 نوع خلط یعنی صفرا، بلغم، سودا و دم وجود دارد. هر یک از این خلطها که در بدن بیشتر باشند به آن غلط غالب گفته میشود. این غلبه خلطها در واقع باعث ایجاد مشکلاتی در بدن خواهد شد و در اندامهای مختلف خود را نشان میدهد. غلبه بلغم که یکی از این چهار نوع خلط است، طبع سرد و مرطوبی دارد. مصرف خوراکیهای سرد باعث تشدید این خلط در بدن خواهد شد.
یکی از نشانههای طبع بلغم در بسیاری از افراد شکمهای بزرگ آنها است. علاوه بر این طبع سرد موجب برو مشکلاتی در بدن میشود. رژیم لاغری برای بلغمی مزاجها میتواند تا حد زیادی از بروز این مشکلات جلوگیری کند که در ادامه به بررسی آنها خواهیم پرداخت. برنامه رژیم لاغری برای افراد بلغمی مزاج یک جور رژیم غذایی اصلاح مزاج نیز هست، یعنی با یک تیر دو نشان را می زنید؛ هم غلبه بلغم را رفع می کنید هم به تناسب اندام می رسید.
بلغم چیست؟
بلغم یکی از چهار خلط بدن است که طبع سرد و مرطوبی دارد. بلغم مادهای است که در معده ترشح شده و وارد جریان خون میشود. وجود بلغم برای اندامهایی مانند مغز و مفاصل ضروری است. بلغم مادهای سفید یا بیرنگ است و شبیه به سفیده تخممرغ یا کشک است.
این ماده از حرکت گلبولهای سفید ایجاد شده و در رگهای لنفاوی جریان پیدا میکنند. اگر این خلط در بدن افزایش پیدا کند باعث سردی بدن میشود. رژیم لاغری برای بلغمی مزاجها میتواند تا حد زیادی از تشدید آن جلوگیری کند.
نشانههای وجود بلغم در بدن
همانطور که بیان شد بلغم بهصورت خلط در رگهای لنفاوی جریان دارد. با توجه به اینکه درصد زیادی از بدن را آب تشکیل میدهد، وجود بلغم باعث سرد شدن بدن و همچنین چاقی میشود. چاقی بیشتر در نواحی شکم و پهلو ایجاد خواهد شد. البته با رژیم لاغری برای بلغمی ها میتوان تا حد زیادی از ایجاد چاقیهای مفرط جلوگیری کرد.
رنگ پوست افرادی که به بلغم غیرطبیعی مبتلا هستند روشن بوده و اصولاً موهای نازکی دارند. همچنین رنگ موهای آنها روشنتر از افرادی است که طبع گرمی دارند. اکثر افرادی که به بلغم مبتلا هستند از نفخ معده رنج میبرند. در افرادی که بلغم به حد زیادی افزایش پیدا میکند نشانههای دیگری نیز دیده میشود.
این افراد عموماً به حواسپرتی مبتلا شده و بسیاری از موارد را فراموش میکنند. بدن این افراد شل بوده و پوست روشنی دارند. با توجه به مشکلاتی که در معده به وجود میآید، غذا بهراحتی هضم نشده و باعث آروغزدنهای ترش میشود. دیگر عوارض و نشانههای بلغم شامل موارد زیر است:
- ترشی دهان
- سپیدی بدن
- زود سفید شدن موها
- سردی دست و پا
- خوابآلودگی و زیاد خوابیدن
- ریزش آب از دهان در زمان خواب
- رقیق بودن آب بینی (ترشح زیاد بینی)
- زیادی دفع ادرار
- سستی و ضعف
- ریزش مو زودتر از زمان معمول
- درد معده
- قولنج (احساس درد در ناحیه کمر و گردن و شانهها)
- گرفتگی ماهیچههای پشت و گردن
- بیماری پارکینسون
- بیماری پیسی
- نقرس (Gout)
- تنگی نفس
- تپش قلب (بهویژه پس از بیدار شدن از خواب)
- سرفه زیاد
چگونه مزاج بلغمی را درمان کنیم؟
افرادی که از این نوع مزاج رنج میبرند باید رژیم لاغری برای بلغمی ها را دریافت و با استفاده از آن، روند مزاج خود را کنترل کنند. در واقع مصرف برخی از مواد غذایی باعث میشود تا شدت سردمزاجی در بدن کاهش پیدا کند. محل زندگی نیز یکی از عواملی است که میتواند باعث تشدید مزاج بلغم شود. مثلاً افرادی که در شمال کشور زندگی میکنند به دلیل وجود رطوبت زیاد، به درد پا و قولنج مبتلا میشوند.
رعایت رژیم لاغری برای سرد مزاج ها میتواند از بروز و شدت یافتن آن جلوگیری کند. برخی از غذاهایی که طبع سرد دارند برای بدنهای سرد مزاج مضر هستند. البته این به معنی عدم استفاده از غذاهای با طبع سرد نیست. بلکه لازم با داشتن یک رژیم لاغری، مصرف آنها را کنترل کرد. پس از خوردن غذا میزان بلغم در بدن افزایش می باید؛ بنابراین لازم است تا افراد مبتلا به بلغم، بلافاصله پس از ناهار خوردن، نخوابند. همچنین این دسته از افراد باید سعی کنند که وعدههای سبکی را برای ناهار در نظر بگیرند.
قبل از اینکه برای کاهش وزن تصمیم بگیرید، بد نیست اطلاعاتتان درباره رژیم های غذایی را افزایش دهید. برای این کاری سری به محتوای کامل رژیم لاغری بزنید.
رژیم لاغری برای سرد مزاج ها
افرادی که مزاج سردی دارند، بهتر است که از مصرف مواد غذایی مثل قهوه، چای و هر نوع نوشیدنی حاوی اسانس خودداری کنند. به این دست از افراد توصیه میشود که از خوراکیهایی مانند مویز، انجیر خشک، سیب و میوههای شیرین استفاده کنند. ورزش و حداقل 2 لیتر را باید در برنامه روزانه خود داشته باشند.
بهترین رژیم لاغری برای بلغمی ها
یکی از بهترین راههای برای جلوگیری از وقوع این مزاج، رعایت رژیم لاغری برای بلغمی مزاجها است. این افراد باید در مصرف مواد غذایی نکاتی را در نظر داشته باشند. مصرف لبنیاتی چون شیر، ماست، دوغ و قرهقوروت میتواند باعث تشدید بلغم شود. همچنین گوشت بز، گاو، سیرابی و قلوه از موارد پروتئینی هستند که مصرف آن به بلغمی مزاجها پیشنهاد نمیشود.
حبوباتی چون جو، ماش، باقلا خشک، ارزن و میوههایی چون لیموعمانی، نارنج، لیموترش، به ترش باید از رژیم لاغری بلغمی مزاجها حذف شود. این افراد میتوانند از نوشیدنیهایی چون گلاب و عرق دمکرده گل گاوزبان استفاده کنند. در رژیم لاغری برای بلغمیها باید موانع مصرف و مواردی که مصرف آنها مجاز است، قرار بگیرد.
توصیه کلی ما به شما اینست که به دنبال برنامه رژیم لاغری یک ماهه و چیزهایی شبیه به این نباشید و برای اصلاح اخلاط بدن یک سبک زندگی سالم را برای همیشه در پیش بگیرید. البته دستورالعمل های متنوعی در وب فارسی برای لاغری فوری و رژیم لاغری دو روزه وجود دارد که ما هم سعی کردیم بهترین آنها با توضیح همه ی محاسن و معایبشان را در اختیار شما بگذاریم.
برای اینکه متوجه شوید دارای تناسب قد و وزن هستید یا خیر، یک راه سریع و ساده اینست که شاخص bmi محاسبه کنید. برای این کار سری به محتوای کاملی که در این باره نوشتیم بزنید. در این مطلب تفسیر شاخص توده بدنی را هم مفصلاً بررسی کرده و شرح داده ایم.
رژیم لاغری برای مزاج سرد و تر، مواردی که میتوانند استفاده کنند
- لبنیات: ماست چکیده، شیر گوسفند با گرمی ملایم، کره، شیر محلی تازه گاو (شیر گاو با درجه گرمی ملایم)
- صیفیجات: خیارچنبر، خربزه، گرمک، طالبی
- میوهها: انگور، قیسی، آناناس، گلابی، خرما، موز، مویز، بالنگ، سیب شیرین، گیلاس، اقسام توت، انجیر تازه و کشمش خشک
- ریشهها: زردک، سیبزمینی ترشی، شلغم، انواع ترب، هویج
- سبزیها: تربچه، شبدر، ترب
- حبوبات: اقسام لوبیا، گندم
- گوشتها: پاچه، زبان، گوشت گوسفند (بره)،جگرسیاه و سفید، مرغ محلی، بوقلمون، میگو، چشم
- مغزهای گیاهی: تخم طالبی، تخم خربزه، بادام درختی شیرین، بادامزمینی، کنجد
- متفرقه: شیره انگور، ارده، روغن کنجد، سمنو، روغن بادام تلخ، خاکشیر، مغز گوسفند، عسل
بهترین رژیم لاغری برای بلغمی ها،مواردی که مجاز به استفاده از آن نیستند
- گوشتها: گاو، بز، سیرابی، قلوه شیردان
- مغزهای گیاهی: خوراکی، بلوط، شاهدانه
- میوهها: تمشک، شاه توت ازگیل، آلبالو، بالنگ، انار ترش، زالزالک، زغال اخته، تمرهندی، زرشک، سنجد، غوره گریپفروت، لیموعمانی
- سبزیها: ریواس، ترشک، گشنیز
- ادویهها: سماق، قهوه، نشاسته
- متفرقه: آبغوره، سرکه
درمان بلغم در طب سنتی
در طب سنتی نیز راههای برای درمان و کاهش طبع بلغم وجود دارد. استفاده از بادکش یکی از این راههای درمان است. این روش که تاریخچه طولانی دارد، روش خوبی برای درمان بلغمی مزاجها محسوب میشود. بادکشها دو نوع هستند که یکی از آنها بادکش سنتی و با استفاده از آتش و دیگری با استفاده از دستگاههای مکنده دستی یا برقی هستند.
در این روش بادکشها روی کمر و کتف قرار گرفته و پس از چند ثانیه برداشته میشوند. البته چند نوع بادکش وجود دارد که در هر کدام مدتزمان قراردادن مکشهای روی کمر متفاوت است. در بادکش کردن، خون سنگین و با مواد زائد کشیده شده و خون سبک در بدن باقی میماند. برای افرادی که مبتلا به بلغم هستند بهتر است که هفت جلسه بادکش انجام داده تا سردی مزاج آنها رفع شود.
البته درمان بلغم با بادکش برای بیماران سرطانی، زنان باردار، افراد مبتلا به بیماری قلبی و به هنگام عادت ماهیانه مناسب نیست. یکی دیگر از روشها در طب سنتی استفاده از روغنهای گرم است. روغنهایی چون روغن سیاهدانه میتواند تا حد زیادی از عوارض بلغم جلوگیری کرده و مانع تشدید آن شود. برای مصرف روغن گرم بهتر است که 40 شبانهروز در محل تجمع بلغم ماساژ داده شود.
سخن آخر
گفتیم که بلغم یکی از چهار خلط است که در بدن انسان وجود دارد و بهتر است یک رژیم لاغری برای بلغمی ها در نظر گرفته شود. افراد مبتلا به بلغم به برخی مشکلات جسمی دچار میشوند. یکی از نشانههای افراد مبتلا به بلغم، شکم بزرگ در این افراد است. همچنین افراد مبتلا به بلغم دارای پوست روشنی هستند. یکی از راههای درمان بلغم، رژیم لاغری برای بلغمی مزاجها است. مصرف برخی از خوراکیها تا حد زیادی از مشکلات بلغم جلوگیری میکند. افراد میتوانند علاوه بر اجرای نکاتی که در این محتوا گفته شد، بهترین برنامه رژیم لاغری برای افراد بلغمی مزاج را با مراجعه به دکتر تغذیه دریافت کنند.
- فهرست مطالب
- بلغم چیست؟
- نشانههای وجود بلغم در بدن
- چگونه مزاج بلغمی را درمان کنیم؟
- رژیم لاغری برای سرد مزاج ها
- بهترین رژیم لاغری برای بلغمی ها
- رژیم لاغری برای مزاج سرد و تر، مواردی که میتوانند استفاده کنند
- بهترین رژیم لاغری برای بلغمی ها،مواردی که مجاز به استفاده از آن نیستند
- درمان بلغم در طب سنتی