رژیم همپتون چیست و چگونه به کاهش وزن کمک می‌کند؟

رژیم همپتون؛ راهنمای کامل برای لاغری و سلامتی

لاغری با رژیم همپتون

رژیم همپتون (Hamptons diet) یک رژیم کم‌کربوهیدرات و کم‌کالری است که می‌توان آن را ترکیبی از رژیم اتکینز و رژیم مدیترانه‌ای در نظر گرفت.

این رژیم غذایی که توسط دکتر فرد پسکاتور (Fred Pescatore) طراحی شده است، روی مصرف سبزیجات و چربی‌های غیراشباع تاکید دارد. با ما تا انتهای این مطلب همراه باشید تا درباره رژیم Hamptons اطلاعات بیشتری کسب کنید.

تعریف رژیم همپتون و مبانی آن

راهنمای اصلی رژیم همپتون که شعار آن «کاهش وزن سریع و ایمن با برنامه‌های غذایی خوشمزه» است، برای اولین بار در سال 2004 منتشر شد. سپس کتاب آشپزی آن در سال 2006 به چاپ رسید.

دکتر پسکاتور که با رژیم اتکینز به خوبی آشنا بود، با تغییراتی که در این رژیم غذایی ایجاد کرد توانست رژیم Hamptons را طراحی کند. این تغییرات شامل جدا کردن چربی‌های خوب از چربی‌های بد و کاهش مصرف چربی‌های اشباع بود.

دکتر پسکاتور پایه و اساس رژیم Hamptons را بر مصرف روغن‌های سالم به ویژه چربی‌های غیراشباع با یک پیوند دوگانه (MUFA) قرار دارد. این چربی‌ها به طور طبیعی در آجیل و آووکادو یافت می‌شوند و بر اساس تحقیقات می‌توانند احتمال ابتلا به بیماری قلبی را کاهش دهند.

 

نقش ماکادمیا در رژیم Hamptons

در حین پیروی از رژیم Hamptons باید هم برای پخت و پز و هم برای تهیه سس سالاد از روغن آجیل ماکادمیا (Macadamia) استفاده کنید. آجیل ماکادمیا روی درخت‌هایی رشد می‌کند که بومی استرالیا هستند.

روغن ماکادمیا کلسترول ندارد. اما حاوی 84 درصد چربی غیراشباع با یک پیوند دوگانه، 3/5 درصد چربی غیراشباع با چند پیوند دوگانه و 12/5 درصد چربی اشباع است.

از فواید روغن ماکادمیا برای سلامتی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • مقدار زیادی چربی غیراشباع دارد. به همین دلیل، می‌تواند سطح کلسترول بد (LDL)‌ را در خون کاهش دهد و از حمله قلبی و سکته مغزی پیشگیری کند.
  • غنی از آنتی‌اکسیدان است. بنابراین از سلول‌های بدن در برابر استرس اکسیداتیو محافظت می‌کند و احتمال ابتلا به سرطان را کاهش می‌دهد.
  • منبع خوب ویتامین E است. این ویتامین از سرطان و بیماری‌های قلبی-عروقی پیشگیری می‌کند.

 

آجیل ماکادمیا

 

راهنمای عملی برای پیروی از رژیم همپتون

رژیم همپتون اساسا یک رژیم لوکرب است که سعی می‌کند با کاهش میزان کربوهیدرات مصرفی، به کاهش وزن افراد سالم کمک کند. بنابراین این رژیم غذایی برای درمان بیماری‌ها یا اختلالات مزمن طراحی نشده است.

رژیم همپتون افراد را به سه گروه مختلف تقسیم می‌کند و برای هر یک از آن‌ها رژیم غذایی مجزایی ارائه می‌دهد. با این حال، به طور کلی، انرژی دریافتی را به 1000 تا 1200 کالری در روز محدود می‌کند.

تقسیم‌بندی افراد بر اساس میزان اضافه وزن آن‌ها انجام می‌شود. هر چقدر میزان اضافه وزن شما کمتر باشد، در طول روز اجازه دارید کربوهیدرات بیشتری مصرف کنید.

میزان کربوهیدرات مصرفی برای گروه‌های مختلف که با برچسب A، B و C مشخص می‌شوند به شرح زیر است:

  • گروه A: این افراد که باید بیشتر از 10 پوند (4/5 کیلوگرم) وزن کم کنند، می‌توانند در طول روز 23 تا 26 گرم کربوهیدرات بخورند.
  • گروه B: کسانی که باید کمتر از 10 پوند (4/5 کیلوگرم) وزن کم کنند در این گروه قرار می‌گیرند. افراد گروه B باید مقدار کربوهیدرات دریافتی خود را به 40 تا 43 گرم در روز محدود کنند.
  • گروه C: کسانی که به وزن مناسب رسیده‌اند و می‌خواهند وزن خود را ثابت نگه دارند، در گروه سوم جای می‌گیرند. این افراد می‌توانند در طول روز حداکثر 65 گرم کربوهیدرات مصرف کنند.

 

گروه‌های غذایی مجاز در رژیم همپتون

رژیم همپتون افراد را تشویق می‌کند که کربوهیدرات دریافتی خود را کاهش دهند و از کربوهیدرات‌های پیچیده (مثل نان سبوس‌دار) استفاده کنند.

این رژیم غذایی بین چربی‌های سالم و ناسالم تمایز قائل می‌شود و خوردن پروتئین‌های بدون چربی مثل مرغ و ماهی را به جای گوشت قرمز پرچرب یا گوشت‌های فرآوری شده ترجیح می‌دهد.

رژیم همپتون مانند رژیم مدیترانه‌ای روی مصرف غذاهای فرآوری نشده و در صورت امکان غذاهای ارگانیک تاکید دارد و از پیروان خود می‌خواهد که در طول روز مقدار زیادی سبزیجات کم‌کربوهیدرات مصرف کنند.

این رژیم غذایی اسیدهای چرب امگا 3 و اسیدهای چرب غیراشباع (به خصوص MUFA) را برای سلامتی و کاهش وزن مفید می‌داند. چون بعضی از تحقیقات نشان داده‌اند که MUFA می‌تواند متابولیسم را بهبود بخشد و سیگنال‌های گرسنگی را متوقف کند.

 

غذاهای مجاز در رژیم همپتون

 

فواید رژیم همپتون و تاثیر آن بر سلامتی

درباره این رژیم غذایی تحقیقات کافی وجود ندارد، اما احتمالا پیروی از آن می‌تواند با فواید زیر همراه باشد:

  • به کاهش وزن کمک می‌کند.
  • باعث افزایش مصرف غذاهای سالم مثل سبزیجات، ماهی و غلات کامل می‌شود.
  • مصرف غذاهای فرآوری شده را به حداقل می‌رساند.
  • به دلیل داشتن اسیدهای چرب غیراشباع برای سلامت قلب مفید است.

 

مضرات احتمالی رژیم همپتون

رژیم همپتون روی مصرف غذاهای سالم تاکید می‌کند. با این حال، معایب و عوارضی دارد که باید از آن‌ها آگاه باشید. این معایب شامل موارد زیر هستند:

  • نمی‌تواند فیبر، ویتامین C، فولات (ویتامین B9)، ویتامین D، ویتامین E و کلسیم مورد نیاز بدن را به اندازه کافی تامین کند.
  • پرچرب است و به همین دلیل برای همه مناسب نیست.
  • آماده‌سازی و پختن غذاهای آن بسیار وقت‌گیر است.
  • مواد غذایی تشکیل‌دهنده آن غالبا قیمت بالایی دارند یا به سختی یافت می‌شوند. حتی بعضی از مواد ذکر شده در دستورالعمل‌های این رژیم غذایی به جزء سرآشپزهای حرفه‌ای برای بقیه افراد ناآشنا هستند.

کسانی که باید بیش از 30 پوند (حدود 13/5 کیلوگرم) وزن کم کنند، زنان باردار یا شیرده، افراد کمتر از 18 سال و افراد مبتلا به بیماری‌های مزمن مثل دیابت، بیماری کبدی یا بیماری کلیوی باید قبل از شروع رژیم کاهش وزن با پزشک یا متخصص تغذیه مشورت کنند.


سوالات متداول درباره رژیم همپتون

در این بخش به چند سوال رایج درباره رژیم Hamptons پاسخ می‌دهیم.

1. آیا رژیم همپتون باعث کاهش وزن می‌شود؟

بله. این رژیم غذایی به دلیل محدود کردن کالری روزانه و حذف غذاهای فرآوری شده می‌تواند به کاهش وزن کمک کند.

2. آیا رژیم همپتون سالم است؟

این رژیم غذایی در مقایسه با بسیاری از رژیم‌های کم‌کربوهیدرات فواید بیشتری دارد. چون افراد را به خوردن غذاهای سالم به ویژه سبزیجات، غلات کامل و ماهی تشویق می‌کند.

با این حال، به دلیل کم‌کالری بودن برای همه مناسب نیست. به‌علاوه، ممکن است در درازمدت به کمبود مواد مغذی ضروری منجر شود.

3. آیا تحقیقات از ایمنی و اثربخشی رژیم همپتون حمایت می‌کنند؟

خیر. در حال حاضر، مدرک علمی در مورد اثربخشی و بی‌خطر بودن این رژیم غذایی وجود ندارد.

 

فواید و عوارض رژیم همپتون

رژیم همپتون ممکن است در کوتاه‌مدت به کاهش وزن کمک کند. اما برای درازمدت گزینه مناسبی محسوب نمی‌شود. چون پرهزینه است و در عین حال کالری بسیار کمی در اختیار بدن قرار می‌دهد.

بهترین رژیم غذایی برای کاهش وزن رژیمی است که متعادل و متنوع باشد و بتواند تمام مواد مغذی مورد نیاز بدن را تامین کند.

گاهی‌اوقات با جایگزین کردن غذاهای سالم به جای غذاهای ناسالم و پرکالری می‌توانید به راحتی وزن کم کنید. اما اگر این راهکار برای شما موثر نبود، بهتر است به متخصص تغذیه مراجعه کنید.

منابع: encyclopedia, self, medicalnewstoday

5/5 - (23 امتیاز)

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا
دانلود نسخه IOS اپلیکیشن چنگال
دریافت رژیم